De Graafschap profiteert van nieuwe misstap Go Ahead

Go Ahead Eagles bleef opnieuw steken op een doelpuntloos gelijkspel, waardoor De Graafschap zijn koppositie in de Jupiler League kon verstevigen.

Telstar-De Graafschap 0-2De Graafschap had de winst op Telstar al in de eerste helft binnen. Berry Powel opende met een kopbal uit een voorzet van Steve de Ridder de score. Hugo Bargas verdubbelde op slag van rust na een individuele actie de score. De Graafschap nam na de overtuigende eerste helft gas terug maar bleef zonder al te veel moeite overeind bij Telstar.

FC Oss-Go Ahead Eagles 0-0Go Ahead Eagles moest terrein prijsgeven op De Graafschap. De Deventer formatie kwam ondanks een stortvloed aan kansen net als vrijdag tegen FC Volendam niet tot scoren. FC Oss pakte een punt en kwam daarmee een stapje dichter bij de voorlaatste plaats. Door het derde gelijkspel op rij groeide de achterstand van Go Ahead Eagles op de koploper De Graafschap tot vier punten.

FC Zwolle-RBC Roosendaal 6-1RBC Roosendaal hield in het Oosterenk Stadion tot de rust stand. De tweede gele kaart voor Felino Jardim na een domme handsbal op slag van rust was het begin van het einde. FC Zwolle buitte in de tweede helft de numerieke meerderheid goed uit. Vooral Erik Bakker deed van zich spreken. De invaller tekende na rust in achttien minuten een hattrick.

Excelsior-FC Volendam 4-1Norichio Nieveld bracht Excelsior met een eigen doelpunt in de problemen. In de tweede helft stelde de Rotterdamse club tegen FC Volendam orde op zaken mede dankzij de onfortuinlijke verdediger. Nieveld zette Excelsior op voorsprong na de gelijkmaker van invaller Luis Pedro. Kermit Erasmus en Pedro maakten in de slotfase een einde aan de onzekerheid voor Excelsior, dat door de zege bovenin blijft meedraaien. FC Dordrecht-FC Eindhoven 0-3FC Eindhoven zette de aanspraak op de derde periode kracht bij met de zesde overwinning in zeven duels. FC Dordrecht moest een antwoord schuldig blijven op de Brabanste dadendrang, die tot uitdrukking kwam in doelpunten van Leon Kantelberg, invaller Bart Van Den Eede en Rochdi Achenteh.

MVV-FC Den Bosch 2-2De eerste wedstrijd na het vertrek van trainer Fuat Çapa leverde MVV geen overwinning op. Interim-trainer Paul Meulenberg zag zijn ploeg tot twee keer toe een voorsprong uit handen geven. Stef Wijlaars maakte de Maastrichtse treffer van Philipp Haastrup ongedaan, terwijl in de laatste minuut Paul Jans de goal van Brian Linssen beantwoordde en zo MVV achterliet met een kater.

FC Omniworld-FC Emmen 3-1FC Omniworld deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Met de overwinning op concurrent FC Emmen vergrootte de club uit Almere het gat naar de laatste plaats. De Drentse club verloor meer dan de punten. Leonardo Dos Santos en Rahim Ouedraogo kregen in de tweede helft een rode kaart en kunnen een schorsing tegemoet zien. FC Omniworld boekte met de zege een clubrecord. In de clubgeschiedenis werd nimmer drie keer achter elkaar gewonnen.