Cambuur profiteert niet van puntenverlies Go Ahead

Go Ahead Eagles verzuimde het gat met De Graafschap te dichten. Maar ook SC Cambuur wist niet te winnen van AGOVV, waardoor de ploeg uit Deventer tweede blijft.

Go Ahead Eagles-FC Volendam 0-0Doordat De Graafschap-RBC Roosendaal werd afgelast, kon Go Ahead Eagles bij een overwinning op FC Volendam op gelijke hoogte komen met De Superboeren. Maar de ploeg uit Deventer greep die kans niet in eigen huis. Tegen Volendam, dat pas tien punten pakte in uitwedstrijden, kwam Go Ahead niet verder dan een gelijkspel. Beide ploegen kwamen niet tot scoren, waardoor de ploeg van trainer Andries Ulderink tweede blijft in de Jupiler League.

SC Cambuur-AGOVV Apeldoorn 1-1SC Cambuur profiteerde niet van het puntenverlies van Go Ahead Eagles. Lang leek de ploeg van trainer Stanley Menzo met 1-0 te winnen van AGOVV Apeldoorn door een treffer van Sandor van der Heide, die op slag van rust de score opende. De mee opgekomen middenvelder werkte van dichtbij een voorzet van de rechterflank achter AGOVV-doelman Stefan Postma. Maar in blessuretijd maakte Paul Mulders gelijk, waardoor Cambuur blijft steken op de derde plaats.

Helmond Sport-FC Zwolle 2-0FC Zwolle leed een dure nederlaag bij Helmond Sport. Johan Voskamp maakte in de 54ste minuut zijn dertiende treffer van het seizoen. De spits rondde een vloeiende aanval af met een simpele voetbeweging en liet Zwolle-keeper Diederik Boer kansloos. In blessuretijd maakte Voskamp ook zijn veertiende doelpunt door van dichtbij raak te koppen en besliste zo de wedstrijd.

Fortuna Sittard-Excelsior 2-1Net als FC Zwolle ging ook Excelsior verrassend onderuit. Op bezoek bij laagvlieger Fortuna Sittard stond de ploeg uit Rotterdam al na een klein half uur met 2-0 achter. Zarko Grabovac opende in de dertiende minuut de score met een kopbal en een kwartier later verdubbelde Ramon Voorn de voorsprong door na een counter Excelsior-doelman Arjan van Dijk door de benen te passeren. De aansluitingstreffer van Leendert van Steensel een kwartier voor tijd kwam te laat om het tij te keren.