De Graafschap pas na verlenging langs Almere City

Na VVV-Venlo heeft ook De Graafschap zich geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs. In de strijd om promotie naar de Eredivisie was een 2-1 zege na verlenging in de return tegen Almere City FC genoeg voor een ontmoeting met NAC Breda of Go Ahead Eagles. Daar ging wel een bizarre slotfase aan vooraf.

De Graafschap had na het 1-1 gelijkspel van afgelopen maandag al de beste uitgangspositie. Dat het 120 minuten lang spannend bleef hadden de Superboeren aan zichzelf te danken. Vincent Vermeij schoot een kwartier voor tijd hoog over toen hij na een voorzet van Jerry van Ewijk van dichtbij mocht binnentikken. Daarvoor had Almere-doelman Agil Etemadi met enkele uitstekende reflexen al een doelpunt voorkomen.

Nadat Van Ewijk als invaller een minuut voor tijd van dichtbij de bal wél in het doel had geschoven leek kwalificatie voor de volgende ronde zeker, maar in de extra tijd forceerde Soufyan Ahannah een verlenging door de bal knap in de verre hoek te schieten. Meteen daarna mocht De Graafschap van geluk spreken dat scheidsrechter Martin van den Kerkhof de 1-2 van Enzio Boldewijn afkeurde wegens buitenspel.

Vier minuten na de start van de verlenging had de thuisploeg opnieuw geluk, toen Vermeij (foto) de bal via Cees Toet achter Etemadi werkte: 2-1. Hoewel Almere ook in de slotfase van het extra halfuur nog aanzette, maakt het in 2012 gedegradeerde De Graafschap daardoor nog kans op een terugkeer in de Eredivisie. Volgende week treft het de nummer zeventien van de Eredivisie, nu Go Ahead Eagles.