De Graafschap dicht bij komst Tesselaar

Reacties

De Graafschap staat op het punt om Jeroen Tesselaar vast te leggen. Met de komst van de 26-jarige linksback is de selectie van De Superboeren zo goed als rond. Dinsdag start voor de gepromoveerde ploeg van Jan Vreman de competitie met een uitwedstrijd bij SC Heerenveen.

De Graafschap dicht bij komst Tesselaar

'Als wij nog een linksback aan de selectie toevoegen zijn we in principe klaar', aldus Vreman, die Tesselaar (op de foto tijdens het vorige seizoen in duel met John Guidetti van Celtic) de voorbije periode stage zag lopen. De linkerverdediger kwam in de voorgaande jaren uit voor AZ (jeugdopleiding), Telstar en in Schotland voor Kilmarnock en Saint Mirren. Na zijn vertrek bij laatstgenoemde club was hij transfervrij. Sinds het vertrek van Caner Cavlan naar SC Heerenveen was De Graafschap al naarstig op zoek naar een nieuwe linksback.

Vreman beschikt zodoende bij de start van de Eredivisie voornamelijk over Hollandse talenten, veelal afkomstig uit de Jupiler League. Of dat volstaat dit seizoen moet gaan blijken. 'Dat weet je toch pas na de eerste wedstrijden', aldus Vreman. 'Wij kiezen voor Nederlandse jongens met misschien wat minder ervaring. Of dat tégen ons gaat werken? Geen idee. Je kunt ook jongens met Eredivisie-ervaring halen die niks extra’s kunnen brengen.'

Overigens sluit Vreman niet uit dat er nog een buitenkansje op de transfermarkt langskomt. Eerder deze zomer aasde De Graafschap al op aanvaller Cas Peters. Hij vertrok echter naar Nacional Madeira, maar is daar inmiddels ook alweer weg. Hij zou het genoemde buitenkansje kunnen zijn.

Bekijk hier welke spelers De Graafschap eerder deze transferzomer naar Doetinchem haalde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.