De Graafschap behoudt minieme voorsprong op Excelsior

De Graafschap lijkt rechtstreekse degradatie te ontlopen. Een kopbal van Michael de Leeuw bezorgde de Doetinchemmers een punt. Excelsior blijft laatste met twee punten achterstand.

De degradatiekraker kende een merkwaardig einde. Met een stand van 2-2 besloot scheidsrechter Serdar Gözübüyük vanwege het plotselinge noodweer het duel te staken na 85 minuten spelen. Na ruim een uur keerden beide ploegen terug om de resterende minuten af te werken. Aan de 2-2 stand veranderde niets meer.

Roland Alberg kreeg namens Excelsior de eerste grote kans van de wedstrijd. In vrije positie kopte de beste Excelsior-speler van dit seizoen over. Soufian El Hassnaoui was kort daarna aan de andere kant wel succesvol. Hij nam de bal in één keer op de slof. Het antwoord van de Rotterdammers liet niet lang op zich wachten. Op aangeven van Joost Broerse maakte Luigi Bruins zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer. Na de pauze liet Excelsior direct blijken voor de winst te gaan. Joost Broerse zag zijn vrije trap via de handen van doelman Yves De Winter tegen de paal belanden. Tien minuten later stond uitblinker Bruins aan de basis van de voorsprong van Excelsior. Met een geniale pass zette hij Roland Alberg voor De Winter. De spelmaker omspeelde de Belgische doelman en scoorde beheerst.

Waar Excelsior de mogelijkheden onbenut liet om het duel te beslissen, daar zette De Graafschap aan voor een slotoffensief. Michael de Leeuw kopte een kwartier voor tijd de 2-2 in, zes minuten later verloor Excelsior invaller Mick van Buuren met een rode kaart. Na de hervatting waren Samuel Scheimann en Roland Alberg nog dichtbij, maar De Winter redde.

Excelsior blijft twee punten achter op De Graafschap. De Doetinchemmers gaan zondag op bezoek bij het reeds uitgespeelde ADO Den Haag, Excelsior ontvangt het nog voor de tweede plaats spelende PSV. Foto: VI Images