De CL-scenario's van dinsdag: enorme spanning in Groep B

Reacties

In vier Champions League-poules staat dinsdag de laatste speelronde op het programma. Hoewel de meeste tickets voor de achtste finale al zijn verdeeld, zijn nog niet alle beslissingen gevallen. Een overzicht van de uitgangssituatie in Groep A, B, C en D.

De CL-scenario's van dinsdag: enorme spanning in Groep B

Groep A
In Groep A is de situatie zo helder als bergwater. De besturen van Arsenal en Paris Saint-Germain hebben de accreditatie voor de loting voor de achtste finale allang aangevraagd. Beide clubs strijden nog wel om de groepswinst. Zowel Arsenal als PSG heeft elf punten en de Franse kampioen is op basis van het onderling resultaat in het voordeel. In de marge maken Ludogorets en FC Basel uit welke club als derde finisht en na de winter instroomt in de zestiende finale van de Europa League. Ook deze ploegen staan in punten gelijk. Ludogorets heeft een beter onderling resultaat.

Programma:
FC Basel - Arsenal (20.45 uur)
Paris Saint-Germain - Ludogorets (20.45 uur)

Stand Groep A
Paris Saint-Germain * 5-11 (+6)
Arsenal * 5-11 (+9)
Ludogorets 5-2 (-9)
FC Basel 5-2 (-6)

Groep B
De situatie in Groep B is veel gecompliceerder. Het bizarre scenario kan zich voordoen dat een ploeg die zich al in de derde speelronde had kunnen kwalificeren voor de laatste zestien, Napoli, alsnog eruit vliegt. De Italiaanse club staat in punten gelijk met koploper Benfica, maar nummer drie Besiktas volgt op slechts één punt. Met een uitduel met het overal voor uitgeschakelde Dinamo Kiev voor de boeg heeft de Turkse kampioen niet de moeilijkste slotwedstrijd. Het heeft er veel van weg dat Benfica en Napoli in een rechtstreeks duel uitmaken wie de tweede ronde bereikt. Niet onbelangrijk voor het onderlinge resultaat: in eigen huis wonnen de Italianen met 4-2 van de Portugese topclub.

Programma:
Benfica - Napoli (20.45 uur)
Dinamo Kiev - Besiktas (20.45 uur)

Stand Groep B
Napoli 5-8 (+2)
Benfica 5-8 (+1)
Besiktas 5-7 (+1)
Dinamo Kiev 5-2 (-4)

Groep C
In Groep C zijn alle prijzen al verdeeld. Barcelona voegt zich als groepswinnaar bij de laatste zestien, Manchester City zal zich als nummer twee ook kwalificeren, Borussia Mönchengladbach mag als nummer drie de Europa League in en Celtic neemt dinsdag afscheid van Europa. Een interessante vraag is nog wel of Lionel Messi erin slaagt om het recordaantal treffers van Cristiano Ronaldo in de groepsfase van de Champions League te evenaren of zelfs te verbeteren. De Argentijn staat al op negen goals, twee minder dan het record van Ronaldo.

Programma:
Manchester City - Celtic (20.45 uur)
Barcelona - Borussia Mönchengladbach (20.45 uur)

Stand Groep C
Barcelona* 5-12 (+12)
Manchester City* 5-8 (+2)
Borussia Mönchengladbach (EL) 5-5 (-3)
Celtic 5-2 (-11)

Groep D
PSV en FK Rostov duelleren in een rechtstreeks duel om de derde plaats en daarmee een nieuw bestaan als Europa League-deelnemer. De uitgangssituatie is simpel: bij alles minder dan een overwinning eindigt PSV als laatste in Groep D. De strijd om de groepswinst is al gestreden. Atlético Madrid is niet meer te achterhalen door Bayern München en stuit in de achtste finale dus op een nummer twee uit een andere poule.

Programma:
PSV - FK Rostov (20.45 uur)
Bayern München - Atlético Madrid (20.45 uur)

Stand Groep D
Atlético Madrid * 5-15 (+6)
Bayern München * 5-9 (+7)
FK Rostov 5-4 (-6)
PSV 5-1 (-7)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.