De Cavani-carrousel: Grêmio ontkent interesse, Juventus aast op stunt

Reacties

Waar ligt de toekomst van Edinson Cavani? De goalgetter is transfervrij op te pikken nu zijn contract bij Paris Saint-Germain is afgelopen, maar vooralsnog is het vooral de geruchtenmolen die op volle toeren draait, en niet de ervaren spits zelf.

De Cavani-carrousel: Grêmio ontkent interesse, Juventus aast op stunt
© Pro Shots

Het gonst al maanden van de geruchten rondom Cavani. In de eerste helft van afgelopen seizoen kwam hij bij Paris Saint-Germain al nauwelijks aan de bak, hij deed daarna een transferverzoek en werd volop gelinkt aan een overstap naar Atlético Madrid, maar het kwam er niet van. Een ware soap ontstond, maar toen de rookwolken waren opgetrokken was één ding heel duidelijk: tussen PSG en de Uruguayaan zou het niet meer goed komen.

In de afgelopen maanden dook de ene na de andere club op in de wandelgangen, al was het ene gerucht net wat betrouwbaarder en realistischer dan het andere. Barcelona zou de tranfervrije Cavani goed kunnen gebruiken, Boca Juniors gooide een lijntje uit, Benfica wilde ver gaan om hem te strikken, het destijds op Saoedisch geld wachtende Newcastle United droomde van zijn komst, net als de hyperambitieuze promovendus Leeds United.

Nu is er weer een nieuwe club aan dat lijstje toegevoegd. Volgens Sky Sport Italia heeft Juventus contact opgenomen met de 32-jarige Cavani, aangezien de transfers van Luis Suárez (Barcelona) en Edin Dzeko (AS Roma) nog niet zo eenvoudig blijken te zijn. Cavani geldt als alternatief voor zijn mede-Uruguayaan, omdat hij na zijn jaren bij Palermo en Napoli ook een Italiaans paspoort heeft. Dzeko lijkt op zijn beurt te twijfelen of hij wel weg wil uit Rome. Overigens heeft Cavani in het verleden gezegd dat hij nooit voor Juve zou spelen, vanwege zijn liefde voor Napoli.

Braziliaanse droom
Dan zijn er nog de geruchten over Grêmio. In Brazilië wordt zelfs gemeld dat club en speler al akkoord zijn, maar dat lijkt wat overdreven. Sterker nog, voorzitter Romildo Bolzan Junior ontkent alles. 'Er speelt niks, en er heeft ook nooit iets gespeeld. We gaan deze droom dan ook niet voeden. Hij heeft aanbiedingen van zo'n tien Europese clubs, die kunnen allemaal meer betalen dan welke Braziliaanse club dan ook.'

Benfica lijkt het in ieder geval niet meer te worden, iets wat eerder al doorsijpelde. De Portugese grootmacht wil na een paar mindere jaren weer de macht grijpen: na de komst van Éverton, Pedrinho, Gian-Luca Waldschmidt en Jan Vertonghen werd vrijdagavond Darwin Nuñez vastgelegd. De 24-jarige spits (eveneens uit Uruguay) kostte Benfica zo'n 24 miljoen en dat is een Portugees record. Saillant detail: Portugese media noemen hem 'de nieuwe Cavani'. Maar ondertussen zit 'de oude Cavani' nog steeds werkloos thuis. Wordt ongetwijfeld snel vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.