De Boer: 'Zonder die regel hadden we Hoesen niet verhuurd'

Reacties

Frank de Boer heeft tijdens het perspraatje in de aanloop naar het uitduel met FC Utrecht laten weten dat Danny Hoesen niet zou zijn verhuurd aan PAOK Saloniki als hij nog in Jong Ajax had mogen uitkomen.

De Boer: 'Zonder die regel hadden we Hoesen niet verhuurd'

De spits heeft dit seizoen veertien duels voor de hoofdmacht achter zijn naam staan. Bij een volgend optreden zou hij niet meer mogen uitkomen voor Jong Ajax, aangezien de grens is vastgesteld op vijftien wedstrijden in het A-elftal. Dat was voor De Boer en Ajax de reden Hoesen tijdelijk af te staan aan het PAOK van Huub Stevens.

'We zagen dit natuurlijk al een beetje aankomen', erkent De Boer. 'Als iedereen fit is, is de spitspositie drukbezet. En voor zijn ontwikkeling moet Danny nu veel spelen. Dit is voor de club en voor hem het beste. Al heeft hij ook daar natuurlijk geen garantie dat hij tien keer achter elkaar speelt. Maar zonder die regel hadden we hem niet verhuurd.'

De Boer zet wel zijn vraagtekens bij de huidige regelgeving, waarmee ook PSV en FC Twente te maken hebben. 'Het kan niet  de bedoeling zijn dat door die regel talentvolle voetballers niet genoeg minuten maken. Neem PSV en Zakaria Bakkali. Die zitten in dezelfde situatie. Als zo'n jongen niet kan spelen, rem je zijn ontwikkeling alleen maar af. En dat is niet goed voor de club, de speler én het Nederlandse voetbal. Stefano Denswil en Joël Veltman zijn het mooiste voorbeeld van hoe snel het kan gaan als jonge jongens de kans krijgen. Veltman heeft nu al voor Oranje gespeeld', besluit De Boer, die eveneens zei dat het geen kwaad kan voor PSV en Ajax de koppen eens bij elkaar te steken en dit probleem te bepraten.

Overigens bevestigde het kamp-Hoesen vrijdag nog maar eens aan VI dat er wel degelijk een optie tot koop in de huurovereenkomst was opgenomen. Tijdens de persconferentie van De Boer ontstond daar twijfel over.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.