De Boer: 'Wij wisten dat Mike en Nick dit konden brengen'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is allesbehalve verbaasd over de goede prestaties van Mike van der Hoorn en Nick Viergever. De twee voorheen verguisde verdedigers vormen het centrale duo in de Amsterdamse achterhoede en presteren de laatste weken uiterst constant.

De Boer: 'Wij wisten dat Mike en Nick dit konden brengen'

Door de blessures van Kenny Tete en Jairo Riedewald grepen de twee hun kans. Viergever en Van der Hoorn bleven in hun tijd als bankzitter niet verschoond van kritiek. Onterecht, volgens De Boer. 'Nee, ze hebben me niet verrast. Het is niet zo dat jullie ons en hen belachelijk gemaakt hebben, maar er was wel héél veel kritiek op die aankopen', doelde hij op het overnemen van de twee van respectievelijk FC Utrecht en AZ.

'Wij willen gewoon een heel brede selectie en nu komen hun kwaliteiten tot uiting omdat ze veel spelen', vervolgde De Boer. 'De concurrentie is heel groot bij Ajax, maar wij wisten al dat ze dit konden brengen. Mike en Nick zijn heel belangrijk geweest de laatste tijd. Maar dat is ook precies de reden dat we ze gehaald hebben.'

Nu Viergever en Van der Hoorn zo goed presteren, ontstaat er voor De Boer langzaamaan een luxeprobleem. Tete maakte immers al zijn rentree in de beloftenploeg en zal vrijdagavond ook mogen opdraven met Jong Ajax. Riedewald zit ook weer tegen speelminuten aan. 'Hij is nog niet wedstrijdfit, maar hij heeft vandaag voor het eerst weer alles mee mogen doen. Dat is heel mooi voor hem', besloot De Boer, die in de slotweken van de competitie wat betreft zijn achterhoede dus weer wat te kiezen krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.