De Boer: 'We gingen niet één, maar vier tempo's lager spelen'

Trainer Frank de Boer vond het gelijkspel tijdens het uitduel met Rapid Wien (2-2) een goed resultaat om mee thuis te komen, maar het voelde voor hem als een verlies. 'We hadden al met twee benen in de volgende ronde moeten staan.'

De Boer kon bijna niet bevatten hoe zijn elftal na rust de zeker ogende overwinning weggaf. 'Na die rode kaart moet het 1-4 worden in plaats van 2-2. We gingen niet één tempo, maar wel vier tempo's lager spelen. Dit mag gewoon niet gebeuren. Je moet gewoon scherp zijn. We kwamen steeds minder in de duels, waardoor we steeds meer naar achteren werden gedrongen', foeterde hij voor de camera van SBS6.

Daarentegen was De Boer lovend over het spel voor rust. 'Na hun eerste schot kwam er wat flair bij ons los. Zoals we daarna in de eerste helft speelden, dat is wat we graag willen zien. Kansen creëren en de tegenstander niet in het spel laten komen. En met mensen die in de zestien komen. Dave (Davy Klaassen, die beide Ajax-treffers voor zijn rekening nam, red.) heeft daar veel gevoel voor.'

De Boer leeft met een goed gevoel toe naar de return, dinsdag (20.15 uur) in De Arena. 'Wij hebben alles in eigen hand en de beste kaarten om de volgende ronde te bereiken. De jongens hebben vanavond laten zien dat ze veel in hun mars hebben, maar ook dat ze nog veel moeten leren.'