De Boer vreest Faber-effect: 'Dat wil je niet'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer predikt rust rondom de Amsterdamse club met zijn besluit om zijn beslissing over een contractverlenging over de titelstrijd heen te tillen. 'We kunnen er geen randzaken bij hebben', zei hij vrijdag, verwijzend naar de situatie van collega-trainer Ernest Faber.

De Boer vreest Faber-effect: 'Dat wil je niet'

De Boer is nog in het bezit van een doorlopend contract tot medio 2017. Dat was Ernest Faber, de huidige hoofdcoach van NEC die Ajax zondag in De Arena treft, ook. De ex-assistent van PSV-trainer Phillip Cocu zette deze week zijn krabbel onder een tweejarig contract bij FC Groningen, waar hij hoofdcoach Erwin van de Looi opvolgt.

'Maar je ziet wat voor nadelige effecten dat met zich meebrengt als dat bekend wordt gemaakt', zei De Boer, doelend op de protesten van NEC-aanhangers, die het onmiddellijke vertrek van Faber eisten. 'Dat wil je niet.'

Juiste moment
Met de hoofdstedelingen bezet De Boer momenteel de tweede plaats in de Eredivisie, met een punt achterstand op PSV. 'Ik wacht gewoon op het juiste moment', verduidelijkte hij tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het competitieduel met de nummer zeven van de Eredivisie.

'Ik moet mijn keuze nog maken. Die keuze hangt niet van de titel af, want ik wil ieder jaar kampioen worden. Maar in principe is het zo: als ik niks zeg, blijf ik en ben ik er dus volgend seizoen nog.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.