De Boer: 'Van Rhijn, Veltman en Sigthórsson in de basis'

Reacties

De verdedigers Ricardo van Rhijn en Joël Veltman en spits Kolbeinn Sigthórsson kunnen zich opmaken voor een basisplaats bij Ajax in de topper van zondag tegen PSV. Ook Anwar El Ghazi lijkt te starten.

De Boer: 'Van Rhijn, Veltman en Sigthórsson in de basis'

Veltman (later aangesloten na het WK) en Van Rhijn (terug van een hamstringblessure) maakten de afgelopen tijd minuten bij Jong Ajax en zullen spelen. Dat zal ten koste gaan van rechtsback Ruben Ligeon en centrumverdediger Mike van der Hoorn, die in de eerste twee competitiewedstrijden nog mochten beginnen.

In de punt van de aanval krijgt Kolbeinn Sigthórsson wederom de voorkeur boven aankoop Arek Milik. 'Zoals Kolbeinn afgelopen zondag tegen AZ speelde, zo'n type spits zoeken we eigenlijk. Ik was heel tevreden over hem.' Daarmee reageerde De Boer op de zoektocht van Ajax naar een nieuwe aanvaller, maar hij benadrukte dat de Amsterdammers die alleen zullen halen als Sigthórsson nog vertrekt. 'Of iemand moet echt een toegevoegde waarde zijn, zoals Samuel Eto'o volgens ons geweest zou zijn. Anders doen we het met deze selectie.'

Niet rouwig
Over het mislopen van Eto'o toonde De Boer zich niet erg rouwig. 'Als die naam eenmaal valt dan hoop je dat het eventueel rond zal komen, het blijft iemand met een geweldige staat van dienst. Maar ik vind ook dat een speler op een gegeven moment moet laten weten of hij daadwerkelijk een bijdrage wil leveren aan onze filosofie. Dat duurde te lang, en dus hebben wij de knoop doorgehakt.'

De Boer waarschuwde zijn spelers alvast dat zij tegen PSV in het veld veel moeten communiceren. 'Memphis Depay speelt bijvoorbeeld niet altijd vast als linksbuiten, maar duikt ook wel eens op als rechtshalf. Ook wij proberen in het veld veel van positie te wisselen, al zal El Ghazi niet zomaar als rechtshalf komen te spelen', zinspeelde de trainer per ongeluk op een mogelijke basisplek voor de jonge aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.