De Boer twijfelt nog over vervanging Tete: 'Beslis dinsdag'

Reacties

Ajax moet het dinsdagavond in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo doen zonder Kenny Tete. De rechtsback heeft last van een enkelblessure en trainer Frank de Boer weet nog niet wie hij als vervanger opstelt.

De Boer twijfelt nog over vervanging Tete: 'Beslis dinsdag'

Na het uitvallen van Tete tegen Vitesse (1-0 winst) bracht De Boer Mike van der Hoorn in het veld als centrale verdediger, waardoor Joël Veltman als rechtsback kwam te spelen. Voor het duel met Heracles Almelo zit Ricardo van Rhijn weer bij de selectie. Het lijkt dan ook tussen Van der Hoorn en Van Rhijn te gaan.

'Mike heeft het zaterdag heel goed gedaan. Maar Ricardo van Rhijn zit ook weer bij de selectie. Dinsdag beslis ik wie speelt', zegt De Boer op de clubsite van Ajax. De coach had ook nog goed nieuws over Davy Klaassen, die er vanwege knieklachten niet bij is tegen Heracles. 'Het gaat heel goed met Davy. Ik verwacht dat hij er zondag, voor de uitwedstrijd tegen Roda JC, weer bij kan zijn.'

Davy Klaassen herstelt voorspoedig van zijn knieblessure. Frank de Boer verwacht de aanvoerder van Ajax snel terug bij de selectie.
Davy Klaassen herstelt voorspoedig van zijn knieblessure. Frank de Boer verwacht de aanvoerder van Ajax snel terug bij de selectie.

Heracles
Ajax treft met Heracles de nummer vier van de Eredivisie. De Boer is onder de indruk van de komende tegenstander. 'Ik weet nog dat Ajax en Heracles eerder dit seizoen in Almelo om de eerste plek op de ranglijst vochten. Die wedstrijd (Ajax won met 0-2) is alweer een tijdje terug gespeeld. Fantastisch dat Heracles het zo lang volhoudt en nu vierde staat. Dat Heracles zich handhaaft in de subtop dwingt veel respect af. Het is een leuk voetballend elftal. Dat Oussama Tannane is vertrokken heeft natuurlijk invloed, maar Heracles heeft goede alternatieven.'

Met pas elf tegendoelpunten is Ajax dit seizoen de club met de minste tegentreffers in de Eredivisie, tot tevredenheid van De Boer. 'Dat is een heel goede ontwikkeling. Het is ook een compliment aan het hele team. Het begint voorin, van daaruit kan je het middenveld en de verdediging ontlasten. Veel credits gaan wat mij betreft ook uit naar de aanvallers en middenvelders. Ook zij zorgen ervoor dat er minder fouten worden gemaakt. Vooral de middenvelders hebben tegen Vitesse ontzettend veel gelopen. Iedereen toonde de bereidheid om hard voor het team te willen werken.'

Hoewel De Boer tevreden is over zijn huidige ploeg, hoopt hij nog steeds op de komst van een nieuwe spits. Er is inmiddels groen licht voor het op huurbasis halen van een aanvaller, zonder dat er iemand anders verkocht hoeft te worden. 'Daar komt het wel op neer, ja. Of ik met mijn vuist op tafel heb geslagen? Nee, we hebben er gewoon over gesproken. Ik snap het beleid heel goed, maar soms moet je een beetje risico nemen', zei de oefenmeester daarover tegen FOX Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.