De Boer: 'Streppel goed voor Ajax-huurlingen'

Reacties

Frank de Boer had in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Willem II lovende woorden over voor collega Jurgen Streppel. Tilburg is volgens de Ajax-trainer de ideale leeromgeving voor een aantal van de Amsterdamse talenten.

De Boer: 'Streppel goed voor Ajax-huurlingen'

Frank de Boer ziet met Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesley de Sa zaterdagavond mogelijk drie Ajacieden aan het werk bij de tegenstander. De Ajax-trainer is blij met de begeleiding die de huurlingen in Tilburg krijgen. 'Het is belangrijk dat die jongens een goed iemand achter zich hebben. Streppel is een goede coach. Natuurlijk kijk je ook naar de speelstijl. Willem II leunt niet naar achter, maar wil graag naar voren', vertelde De Boer op de persconferentie in aanloop naar het duel met Willem II.

Bazoer
Een van de jongelingen die geen huurperiode nodig had om zich te ontwikkelen tot basisspeler bij Ajax is Riechedly Bazoer. De achttienjarige jeugdinternational startte in de Champions League-ontmoetingen met Rapid Wien twee keer in de basis en ook in de competitiewedstrijd tegen AZ verscheen de middenvelder aan de aftrap.

De Boer is niet verrast door de ontwikkeling van zijn pupil. 'We weten wat hij in zijn mars heeft. Hij heeft het niveau opgepakt waarmee hij vorig seizoen geëindigd is en speelt misschien nog wel wat beter. We zijn evengoed keihard bezig om een nog completere voetballer van hem te maken. Als hij dat pakket gaat beheersen, dan kan hij een heel grote speler worden.'

Debuut
Vaclav Cerny maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie, maar dat wil niet zeggen dat de zeventienjarige Tsjech daadwerkelijk in actie komt. 'We zijn geen liefdadigheidsinstelling. Als ik denk dat ik hem nodig heb, komt hij erin. Zijn debuut komt vanzelf. Is het morgen niet, dan wel een andere keer', benadrukte de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.