Cerny debuteert in wedstrijdselectie Ajax

Reacties

Trainer Frank de Boer heeft Vaclav Cerny voor het eerst in de wedstrijdselectie van Ajax opgenomen. De Tsjechische buitenspeler kan zijn debuut in de hoofdmacht maken in de thuiswedstrijd tegen Willem II.

Cerny debuteert in wedstrijdselectie Ajax

De zeventienjarige aanvaller kwam begin 2014 over van 1. FK Pribram. Cerny speelde zijn wedstrijden voornamelijk voor de A1 en kwam twee keer in actie voor Jong Ajax. De flankspeler speelde vorig weekend met de beloften mee op bezoek bij Achilles '29. Cerny was trefzeker, maar kon het 2-1 verlies niet voorkomen.

Ajax zit momenteel krap in de buitenspelers. Ricardo Kishna vertrok onlangs naar Lazio en Viktor Fischer is net terug na een blessure, waardoor middenvelder Daley Sinkgraven tegen AZ (3-0 winst) als linksbuiten in actie kwam.

Fischer sloot donderdag aan bij de groepstraining, maar zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Ook Amin Younes ontbreekt tegen Willem II. 'We willen met Viktor en Amin geen risico nemen. Zij zullen maandag allebei 45 minuten met Jong Ajax spelen', aldus De Boer.

Mike van der Hoorn heeft in de wedstrijdselectie plaats moeten maken voor Cerny. De centrumverdediger zat op bezoek in Alkmaar op de bank, maar neemt tegen Willem II op de tribune plaats. Ajax neemt het zaterdag om 19.45 uur in eigen huis op tegen de Tilburgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.