De Boer roemt Gudelj: 'Zo'n type heb je nodig'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is uitermate tevreden over Nemanja Gudelj. Volgens de coach bewees de middenvelder ook tijdens het gelijkspel tegen NEC van zondag waarom de Amsterdammers hem afgelopen zomer overnamen van AZ.

De Boer roemt Gudelj: 'Zo'n type heb je nodig'

'Ik vind dat hij in een goede fase zit', stelt De Boer een dag na het 2-2 gelijkspel tegen de Nijmegenaren over Gudelj. 'In de coaching, in de duels en hij is ook vaak nog betrokken bij goals. Zo'n type speler heb je nodig op het middenveld, ik denk dat hij dat bijna iedere week wel bewijst. Daarom hebben we hem ook gehaald.'

'Hij is ook een van de meer ervaren spelers', vervolgt De Boer op de clubsite. 'Ik ben heel blij voor hem dat het ook zichtbaar wordt voor andere mensen', refereert hij aan de kritiek die de middenvelder dit seizoen kreeg. 'Zulke spelers mis je pas als ze er niet zijn. Wij zijn heel blij dat hij nog elke week heeft kunnen starten', aldus De Boer. Gudelj stond in alle 27 competitieduels van Ajax immers aan de aftrap.

Zondag zal Gudelj in Eindhoven dus ook starten als PSV de tegenstander is. Ajax liet zondag de kans liggen die kraker in te gaan als koploper. Omdat niet werd geprofiteerd van de Eindhovense uitglijder, 1-1 tegen SC Heerenveen, is de achterstand nog altijd één punt.

Maar De Boer wilde niet alleen naar het resultaat kijken. Hij vond dat het duel op details was beslist en Ajax bij vlagen wel goed speelde. 'We gaan dus wel nog met een goed gevoel naar Eindhoven. Maar de uitslag blijft natuurlijk wel teleurstellend. Als je zondag verliest dan is het gat vier punten. Dan mogen zij er dus één verliezen.'

Net als eerder dit seizoen profiteerde Ajax niet op het moment dat PSV op zaterdag als eerste punten morste. In de zestiende speelronde bleef PSV in eigen huis tegen Roda JC Kerkrade op 1-1 steken, maar verloor Ajax een dag later bij FC Utrecht met 1-0. 'Er gebeurt toch iets in je hoofd. Dat moet je een plek geven. Dat moeten, dat geeft ook een bepaalde druk. Maar goed, onder de hoogste druk presteer je vaak het best. Laten we daar maar vanuit gaan', kijkt hij weer naar zondag.

Hoewel De Boer baalde van de late gelijkmaker, rekende hij de trefzekere kopstoot van Christian Santos zijn twee centrale verdedigers (Mike van der Hoorn en Nick Viergever) niet aan. 'Daar kan ik ze niet zoveel kwalijk nemen. NEC mag nooit uit die hoek komen, we hadden al veel eerder een overtreding moeten maken', doelt De Boer op linksback Mitchell Dijks, die rond de middenlijn harder had moeten ingrijpen volgens zijn trainer.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.