De Boer: 'Realistisch doel om volgende ronde te halen'

Reacties

Frank de Boer vindt dat Ajax met Fenerbahçe en Celtic twee geduchte tegenstanders treft in de groepsfase van de Europa League, maar de coach denkt toch dat de Amsterdammers kunnen overwinteren in Europa.

De Boer: 'Realistisch doel om volgende ronde te halen'

Ajax werd vandaag bij de loting voor de groepsfase van de Europa League gekoppeld aan Fenerbahçe, Celtic en Molde FK. 'Fenerbahçe is normaal gesproken de favoriet, gezien de sterkte van het team. Toch verwacht ik dat we tegen hen ook een goede kans maken. Ik denk dat Celtic en Ajax vervolgens op de tweede plaats komen. Ik acht ons zeker niet minder dan Celtic. Molde ken ik niet zo goed', reageerde De Boer op de Ajax-site.

De coach sprak van een Champions League-waardige poule. 'Hetzelfde geldt voor de groep met Anderlecht, AS Monaco en Tottenham Hotspur. Dan zie je maar hoeveel goede clubs in de Europa League spelen. Je moet niet denken dat je er zomaar freewheelend doorheen komt.' Toch denkt hij dat de volgende ronde haalbaar is. 'Ik vind dat een realistisch doel. Het zijn goede tegenstanders, maar we zijn zeker niet kansloos', aldus De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.