De Boer: 'Overwinteren drie clubs moet structureel worden'

Reacties

Nu Ajax zich via de derde plaats in Groep F van de Champions League als derde club heeft geplaatst voor de knock-outfase van de Europa League, overwinteren tot tevredenheid van trainer Frank de Boer voor het eerst sinds 2004/05 alle clubs uit de traditionele topdrie in Europa.

De Boer: 'Overwinteren drie clubs moet structureel worden'

Tien jaar geleden gebeurde het voor het laatst dat behalve Ajax ook PSV en Feyenoord na de winterstop nog uitkwamen in de Europese clubcompetities. Bovendien is het voor het eerst sinds 2011/12 dat er weer minimaal drie clubs overwinteren. De afgelopen jaren was de Europese oogst met respectievelijk één club (Ajax in 2012/13) en twee clubs (Ajax en AZ in 2013/14) uiterst mager.

Ajax-trainer Frank de Boer uitte daarover zijn zorgen tijdens de persconferentie na afloop van de thuiswedstrijd tegen APOEL Nicosia. 'We zijn nu soms subtop en soms minder. Ik vind dat Nederland standaard in de Europese subtop moet spelen, met uitschieters naar boven, niet naar beneden. Het moet structureel worden dat drie Nederlandse ploegen overwinteren.'

Door de slechte resultaten van de Nederlandse clubs tijdens de afgelopen seizoenen staan de Europese startbewijzen meer en meer op de tocht. Voor Ajax, Feyenoord en PSV is het daarom zaak in het nieuwe jaar veel punten te sprokkelen in het Europa League-toernooi. Maandag verdwijnt de topdrie in de koker bij de loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.