De Boer over kritiek: 'Niet altijd eens met Cruijff'

Ajax-trainer Frank de Boer ging op de persconferentie voorafgaand aan het duel met APOEL Nicosia in op de kritiek van Johan Cruijff, die in zijn ogen niet altijd terecht is.

In zijn column in De Telegraaf haalt Cruijff regelmatig aan wat er in zijn ogen allemaal niet goed gaat bij Ajax. Zo vond hij onlangs dat de Amsterdammers het niet goed doen wanneer de tegenstander door een rode kaart met een man minder komt te staan. De Boer is het daar niet mee eens en verwijst naar de thuisduels met FC Dordrecht en Willem II.

'Johan mag zeggen en schrijven wat hij zelf wil. Soms ben ik het met hem eens, maar soms ook niet', liet De Boer op de persconferentie weten. 'We hebben bijvoorbeeld twee keer tegen tien man gespeeld en in die wedstrijden zeven doelpunten gemaakt. Dordrecht kreeg na 61 minuten rood, in de 75ste minuut hadden wij er drie goals bij gemaakt. En tegen Heerenveen maakten we er vier. Wat moeten we nog meer doen?'

In een ander puntje kon De Boer zich wél vinden. Cruijff vond namelijk ook dat Ajax tegen Willem II na rust verslapte. 'Als je een tegenstander met 8-0 of 9-0 kan afstraffen, dan moet je dat ook doen. Het was tegen Willem II de tweede helft minder sprankelend. Je moet het publiek negentig minuten willen vermaken.'