De Boer ontevreden over eerste seizoenshelft Ajax

Reacties

Frank de Boer kijkt allesbehalve tevreden terug op de eerste seizoenshelft van Ajax. Hoewel de trainer van de Amsterdammers bij een zege op hekkensluiter De Graafschap kan afsluiten als winterkampioen overheerst de teleurstelling.

De Boer ontevreden over eerste seizoenshelft Ajax

Ondanks de 1-0 nederlaag van zondag bij FC Utrecht is Ajax nog koploper in de Eredivisie. Feyenoord, dat zelf niet verder kwam dan 1-1 bij FC Groningen, is tweede met twee punten achterstand. Titelhouder PSV volgt op drie punten. Waar de Rotterdammers nog in het bekertoernooi zitten en PSV daarnaast overwintert in de Champions League heeft Ajax alleen nog de titel om voor te strijden.

'Nee, je kan niet tevreden terugkijken', concludeert De Boer daarom op de clubwebsite. 'Als je uit de beker geknikkerd bent en ook niet door bent in de Europa League, dan zeker niet. We staan bovenaan in de competitie, dat is het belangrijkste. Maar je hebt pas zekerheid aan het einde van de rit', aldus De Boer, die met Ajax in De Kuip door Feyenoord werd uitgeschakeld in het bekertoernooi en in de Europa League een poule met Molde FK, Fenerbahçe en Celtic niet overleefde.

Volgens de coach van de Amsterdammers moeten de Ajacieden in de tweede seizoenshelft meer gaan brengen. 'We hebben veel internationals afgeleverd. Er zit dus ook veel potentie in. Maar die jongens zijn nu international, dus dan zal er meer gevraagd worden. Dat zal dus de tweede seizoenshelft moeten gebeuren', zo wil hij meer van zijn dragende spelers zien.

Dat Ajax bovenaan staat in Nederland met de meeste goals en het minste tegendoelpunten, zegt ook niet alles. 'Wij willen allemaal meer. Als Ajax ben je verplicht te overwinteren in de Europa League en in de beker hebben we wat pech gehad met een loting tegen Feyenoord uit, maar ook daar hebben we onze kansen gehad. Verder dan een 5,5 kom ik dus niet als beoordeling. En dat cijfer moet dan eerder naar beneden, dan naar boven worden afgerond.'

Zondag komt De Graafschap op bezoek in De Arena voor de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.  'Natuurlijk wil je als herbstmeister de winterstop ingaan. Het is lekker om goed af te sluiten, daar moeten we voor zorgen', zo besluit De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.