De Boer na uitblijven transfers: 'Ik respecteer het Ajax-beleid'

Reacties

In aanloop naar De Klassieker van zondag heeft Ajax-trainer Frank de Boer nog maar eens uitgesproken dat hij graag versterkingen had verwelkomd in Amsterdam. Dat bijvoorbeeld de komst van een nieuwe spits is uitgebleven, zorgt er niet voor dat hij niet meer door één deur kan met de clubleiding.

De Boer na uitblijven transfers: 'Ik respecteer het Ajax-beleid'

'Er heeft zeker wel wat serieus gespeeld', stelde De Boer tijdens zijn persconferentie, doelend op de inmiddels gesloten transferwindow. 'Maar dat ging juist om de spelers die wij niet wilden vérkopen. En natuurlijk had ik heel graag versterkingen gekregen, maar ik respecteer het beleid van Ajax. We moeten het dus vanaf nu met deze selectie doen. En ook daarmee maken we een grote kans om kampioen te worden.'

De Boer stelde al eerder alleen spelers te halen als die nieuwelingen daadwerkelijk het verschil konden maken. 'Dat hadden we dolgraag gewild, maar is niet gebeurd', aldus de Ajax-coach, die tijdens het trainingskamp in Turkije aandrong op versterkingen. 'Of ik meer steun had gewild? Nogmaals, dat is het beleid van de club. En daarin ben ik ook een teamplayer. Hoe lastig dat soms ook is.'

Sanogo
Op de slotdag van de handelperiode nam Ajax wel afscheid van Arsenal-huurling Yaya Sanogo, die direct weer werd verhuurd aan Charlton Athletic. De Boer is er niet heel rouwig om. 'De dokter zei dat ik hem maar een half uur kon gebruiken. Negentig minuten zou niet lukken. Dan ga ik liever met andere mensen aan de slag. Iedereen die op de bank zit, moet namelijk fit zijn. Dat heb ik Yaya ook verteld. Hij zou die fitheid ook tegen het einde van het seizoen nog niet hebben. Daar hebben wij dus geen tijd voor', zo verklaarde hij het afscheid van de spits.

'Aanvankelijk was ik enthousiast over hem tijdens onze oefenwedstrijden, maar hij kreeg daarna lies- en andere klachten', aldus De Boer, die Arek Milik, Anwar El Ghazi, de weer herstelde Davy Klaassen, Viktor Fischer en Lasse Schöne als potentiële Ajax-spitsen noemde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.