Heitinga stopt per direct

Reacties

John Heitinga heeft per direct een punt achter zijn carrière gezet. De verdediger kwam bij Ajax niet aan spelen toe en heeft daarom besloten zijn kicksen aan de wilgen te hangen, bevestigt zijn zaakwaarnemer Rob Jansen aan Voetbal International.

Heitinga stopt per direct

Ajax nam Heitinga afgelopen zomer met hoge verwachtingen over van Hertha BSC, waar de verdediger ook geen basisplaats had. In Amsterdam moest hij de leider worden van de jonge selectie, maar in werkelijkheid wist Heitinga geen moment zijn meerwaarde te bewijzen. De oud-international kwam niet verder dan vier invalbeurten, verdeeld over alle competities.

Eerder gaf trainer Frank de Boer in de media al aan dat hij meer had verwacht van Heitinga. De coach was onder andere geschrokken van de hoeveelheid snelheid die de dertiger had ingeleverd. Daarom zou hij ook niet in staat zijn geweest om in het systeem van Ajax, waar verdedigers met veel ruimte in de rug spelen, te fungeren.

Heitinga maakte op 26 augustus 2001 zijn debuut voor Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Medio 2008 vertrok de mandekker naar Atlético Madrid, dat hij na een jaar alweer verruilde voor Everton. De laatste seizoenen bij Everton kwam Heitinga niet veel meer aan spelen toe en ook een verhuurperiode aan Fulham werd geen groot succes. Na een eveneens teleurstellend avontuur bij Hertha BSC, werd 87-voudig international Heitinga afgelopen zomer door Ajax teruggehaald naar Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.