De Boer met jubileum in spoor van Michels en Van Gaal

Reacties

De bekerzege op AZ van donderdagavond leverde Ajax behalve een finaleplaats ook een statistisch hoogtepunt op. De Amsterdammers boekten hun honderdste zege onder leiding van trainer Frank de Boer.

De Boer met jubileum in spoor van Michels en Van Gaal

Ajax hikte al een paar weken tegen de jubileumzege onder De Boer aan, maar teleurstellende gelijke spelen tegen achtereenvolgens SC Cambuur (1-1) en NAC Breda (0-0) zorgden voor ongewenste vertraging.

De Boer had maar 162 officiële wedstrijden nodig om zijn honderdste zege te kunnen bijschrijven. Hij behaalde 75 overwinningen in de Eredivisie, veertien in het bekertoernooi, tien in Europees verband en één in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Behalve de overwinningen speelde Ajax onder De Boer 32 keer gelijk en stapte het dertig keer als verliezer van het veld, waarvan veertien keer in Europees verband. In totaal maakte Ajax tot dusverre 354 doelpunten sinds medio 2010 en kreeg het er 173 tegen.

Met honderd zeges als trainer van Ajax treedt De Boer in de voetsporen van Rinus Michels en Louis van Gaal, de enige andere twee coaches die die magische grens bereikten. Michels finishte uiteindelijk op 228 zeges, tegen 190 overwinningen voor Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.