De Boer laat weinig heel van hardleerse Kondogbia

Reacties

Internazionale-trainer Frank de Boer heeft na het 1-1 gelijkspel tegen Bologna hard uitgehaald naar zijn speler Geoffrey Kondogbia, die debet was aan de tegengoal van de Milanezen.

De Boer laat weinig heel van hardleerse Kondogbia

Doordat Kondogbia in de veertiende minuut te lang treuzelde aan de bal werd hij overvleugeld door Simone Verdi, die vervolgens Mattia Destro in staat stelde de 0-1 te maken. Een kwartier later haalde De Boer middenvelder naar de kant. Eind augustus had de trainer ook al een duidelijk signaal afgegeven aan de Fransman, door hem niet in te schrijven voor de Europa League.

'Het houdt een keer op', zei De Boer na het gelijkspel. 'Vanochtend heb ik nog tegen hem gezegd dat hij moet leren simpel te spelen. Dat deed hij niet en daardoor scoorde Bologna. Hij maakt continu dezelfde fouten en dat kan ik niet accepteren, want ik heb het al keer op keer tegen hem gezegd. Als hij niet wil luisteren, weet ik het ook niet meer.'

Kondogbia (23) is bezig aan zijn tweede seizoen bij Inter, dat hem medio 2015 voor liefst dertig miljoen euro had overgenomen van AS Monaco. Kondogbia is niet de eerste Inter-middenvelder die uit de gratie raakt bij De Boer, want de trainer stelt ook al een tijdje geen prijs meer op Marcelo Brozovic.

De Boer baalde logischerwijs van de misstap tegen Bologna. 'We hebben hier twee punten laten liggen', vervolgde hij. 'Na het slechte begin vond ik dat we het best aardig deden, maar in de slotfase kregen we het juist moeilijk met Bologna. Het was niet onze beste wedstrijd, maar over onze inzet en intenties kan ik tevreden zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.