De Boer laat Fischer links liggen, Tete en Cerny keren terug

Reacties

Viktor Fischer is behalve zijn basisplaats nu ook zijn plek in de wedstrijdselectie van Ajax kwijt. Trainer Frank de Boer neemt hem niet op in zijn achttienkoppige groep voor het thuisduel met FC Utrecht (zondag, 12.30 uur). Ook Donny van de Beek ontbreekt, terwijl Kenny Tete en Vaclav Cerny terugkeren.

De Boer laat Fischer links liggen, Tete en Cerny keren terug

Fischer verloor in december de concurrentiestrijd met Amin Younes om de plek van linksbuiten in het elftal van De Boer. Sindsdien moet hij genoegen nemen met een plaats op de reservebank en korte invalbeurten. Maandag kreeg de 21-jarige Deen de kans om bij Jong Ajax wat wedstrijdritme op te doen, maar hij maakte in het uitduel met Sparta Rotterdam (3-1) weinig indruk en werd na een uur gewisseld.

De Boer heeft nu besloten dat hij Fischer links laat liggen voor de wedstrijd tegen Utrecht. Hij kiest voor Cerny, die vrijdag nog ruim zeventig minuten meespeelde met Jong Ajax tegen RKC Waalwijk (0-0). Rechtsback Tete is terug van een blessure en neemt de plek van Van de Beek over. De achttienjarige middenvelder heeft last van lichte heupklachten. Mitchell Dijks, die vrijdag nog ontbrak op de training, is fit genoeg bevonden om aan te treden tegen Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.