De Boer: 'Kwalificatie belangrijk voor Ajax én Nederland'

Reacties

Frank de Boer denkt in de aanloop naar het Europa League-duel met FK Jablonec niet alleen aan het belang van Ajax. Hij erkende op de persconferentie dat uitschakeling van zijn club dramatisch zou zijn voor het Nederlandse voetbal.

De Boer: 'Kwalificatie belangrijk voor Ajax én Nederland'

De Eredivisie dreigt dit seizoen namelijk weg te vallen uit de toptwaalf van de UEFA-coëfficiëntenlijst, wat zou betekenen dat de kampioen van ons land zich niet langer rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League plaatst.

De Boer is zich bewust van de situatie. 'We moeten zorgen dat we doorkomen. Dat is verschrikkelijk belangrijk voor het Nederlands voetbal', zei hij in een vooruitblik het uitduel met Jablonec, waarin Ajax een 1-0 voorsprong verdedigt. 'Voor onze talentvolle spelers is het ook belangrijk. Zij leren van het spelen van wedstrijden tegen clubs uit andere culturen. Daar word je beter van. Zij moeten in dat stramien blijven. Want als we dat niet kunnen dit jaar, staan ze een jaar stil in hun ontwikkeling.'

Ajax gaat zich niet aanpassen aan Jablonec, bevestigde De Boer op de clubsite. 'We gaan ons eigen spel spelen, met druk vooruit. Zodat zij niet in hun spel komen', zei de coach. 'Ik denk niet dat Jablonec vol op de aanval zal gaan spelen, maar dat zullen ze wellicht in de tweede helft wél gaan doen. Wij hebben in het thuisduel met Jablonec te veel kansen weggegeven en te weinig gecreëerd. Jablonec is dan wel een stugge ploeg, maar als Ajax zijnde moeten we daarvan wel winnen. Dat is verschrikkelijk belangrijk.'

Dat Ajax morgen bepaald niet in een tot de verbeelding sprekend stadion speelt, is volgens De Boer niet relevant. 'De entourage is niet van invloed. Natuurlijk is het leuk om in grote stadions te spelen als het San Siro. Maar als dit stadion (capaciteit 6.280, red) vol zit, is er ook heel veel sfeer. Van onderschatting is geen sprake.'. Het duel begint morgen om 18.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.