De Boer kiest voor Fischer in plaats van Gudelj

Reacties

Frank de Boer heeft de opstelling van Ajax voor het thuisduel met Rapid Wien op één positie gewijzigd. Viktor Fischer speelt in plaats van Nemanja Gudelj.

De Boer kiest voor Fischer in plaats van Gudelj

Daley Sinkgraven, die in Wenen als linksbuiten fungeerde, schuift daardoor een linie naar achteren. Fischer treedt in De Arena aan als linkerspits. De Boer liet in de aanloop naar de wedstrijd weten dat de Deen in principe slechts een uur kan spelen.

Achterin houdt de trainer vertrouwen in Joël Veltman, die in Wenen debet was aan het tweede doelpunt van Rapid, dat daardoor met tien man een gelijkspel uit het vuur sleepte. John Heitinga moet daardoor nog even wachten op zijn officiële rentree in het shirt van de Amsterdammers.

Rapid Wien-trainer Zoltan Barisic heeft opvallend genoeg uitblinker Philipp Schobesberger op de bank gezet voor de return tegen Ajax. Linkspoot Louis Schaub krijgt de voorkeur als rechtsbuiten. Daarnaast speelt Christopher Dibon in plaats van Maximilian Hofmann in het centrum van de defensie en vervangt Srdjan Grahovac de geschorste Stefan Schwab.

Het duel in De Arena begint om 20.15 uur.

De opstellingen
Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Sinkgraven, Klaassen; El Ghazi, Milik, Fischer.
Rapid Wien: Novota; Auer, Sonnleitner, Dibon, Stangl; Grahovac; Petsos, Schaub, Hofmann, Kainz; Beric.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.