De Boer: 'Ik hoop dat we minder naïef zijn geworden'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg heeft geleerd van de eerste ontmoeting met PSV. Tijdens de derde speelronde van 24 augustus counterde de huidige koploper naar een 1-3 overwinning en zondag wacht het onderlinge duel in Eindhoven.

De Boer: 'Ik hoop dat we minder naïef zijn geworden'

Ajax kwam in de thuiswedstrijd op voorsprong dankzij Anwar El Ghazi, maar door eigen fouten werd uiteindelijk verloren. Kort na rust leverde Nicolai Boilesen bij een inworp de bal in terwijl centrale verdediger Niklas Moisander juist op dat moment een sprint naar voren inzette. PSV stuurde direct Luciano Narsingh weg. De pijlsnelle vleugelaanvaller klopte Joël Veltman en bood Memphis Depay een niet te missen kans. Slordig balverlies van Lasse Schöne leidde kort daarna ook nog de 1-2 van Narsingh zelf in. Florian Jozefzoon bepaalde destijds in de slotfase de eindstand.

'Ik hoop dat we minder naïef zijn geworden', zo stond De Boer vrijdag stil bij de fouten van ruim een half jaar geleden. 'Tot de 0-1 hebben we toen een goed Ajax gezien, maar uit een ingooi op nota bene hun helft viel de 1-1', aldus De Boer, die wel weet hoe het in de tegenaanval levensgevaarlijke PSV te bestrijden. 'Er zullen momenten komen dat je vol druk moet geven, maar ook dat je compact moet blijven en misschien even wat moet inzakken. Dat deden we gisteren tegen Legia ook', vergeleek hij de strijdwijze met die van de 3-0 zege in Europa League-verband.

Tijdens de persconferentie benadrukte De Boer nog maar eens ook de komende tijd te blijven rouleren. 'Ik heb het al achttienduizend keer uitgelegd, maar ik heb zo'n vijf spelers die niet vijf wedstrijden in twee weken kunnen spelen', doelt hij onder meer op enkele jongelingen en spelers die met fysieke ongemakken kampen. Onder die laatste groep valt Davy Klaassen. Door klachten aan zijn buikwand is hij nog onzeker voor de topper van zondag. Het verschil tussen de koploper en de landskampioen kan zondag groeien naar zeventien punten in Eindhovens voordeel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.