De Boer heeft Sanogo terug voor EL-duel met Molde FK

Reacties

Ajax heeft donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Molde FK een vrijwel fitte selectie. De zaterdag zieke Yaya Sanogo trainde dinsdag weer mee met de selectie van trainer Frank de Boer, die onlangs nog zei tevreden te zijn over de stappen die Sanogo maakte.

De Boer heeft Sanogo terug voor EL-duel met Molde FK

Sanogo stond eerder dit seizoen al bijna twee maanden aan de kant door een liesblessure. Zaterdag was de Franse spits opnieuw niet van de partij toen Ajax met 5-2 won van SC Heerenveen. Met de rentree van de 22-jarige Arsenal-huurling heeft De Boer echter weer keuze te over, ook in de spitspositie waar hij eerder nog moest improviseren. Alleen Daley Sinkgraven is nog geblesseerd.

Omdat ook Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi zijn hersteld van hun blessures, is het tegen Molde de vraag of spelers als Amin Younes en Donny van de Beek hun basisplaats behouden. Younes verving El Ghazi. De achttienjarige Van de Beek speelde de laatste twee competitiewedstrijden op het middenveld, nadat hij in de Europa League tegen Celtic al zijn debuut had gemaakt als invaller.

Dat Ajax ook zonder enkele vaste krachten bleef winnen, stemt De Boer tevreden. 'Dat bepaalt of je kampioen wordt of niet. Vervangers zijn in een lang seizoen verschrikkelijk belangrijk. Dat er jongens opstaan en dan niet meer uit het basiselftal verdwijnen, hoort bij een team dat kampioen wil worden. Je kan het nooit met twaalf of dertien man doen', aldus De Boer op Ajax TV.

Ajax heeft donderdag nog een kleine kans om te overwinteren in de Europa League. Als de koploper van de Eredivisie zelf wint van Molde FK en Fenerbahçe thuis verliest van Celtic, ligt er alsnog een ticket voor de zestiende finale van de Europa League klaar. 'Die kans is superklein', weet De Boer. 'Maar het moet in ieder geval niet aan ons liggen in de laatste wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.