Opnieuw drie medewerkers vertrokken uit Ajax-opleiding

Reacties

Freek de Boer (medewerker talentontwikkeling, planning en individuele werkwijze), Patrick Oudejans (data-analist) en atleet Bram Som (performance coach) hebben de opleiding van Ajax de rug toegekeerd. Daarmee komt het aantal vertrokken medewerkers van jeugdcomplex De Toekomst op acht.

Opnieuw drie medewerkers vertrokken uit Ajax-opleiding

De Boer, Oudejans en Som hebben hun conclusies getrokken na het vertrek van hoofd opleiding Wim Jonk, die de wacht werd aangezegd na een langdurig arbeidsconflict. Jonk zelf stelde in een verklaring het probleem breder te zien: 'Het gaat vooral om de invulling en uitvoering van Plan Cruijff', meende de Volendammer. Clubicoon en adviseur Johan Cruijff trok zijn handen van Ajax af toen duidelijk werd dat Jonk op weg was naar de uitgang.

Vrijdag werd bekend dat hoofd talentontwikkeling Ruben Jongkind solidair was met Jonk. Maandag trokken ook Jasper van Leeuwen (manager jeugdscouting), Matthias Kohler (coördinator methodologie) en Michel Hordijk (voormalig technisch manager onderbouw) hun conclusies. Dit vijftal speelde een belangrijke rol in het uitrollen van de nieuwe opleidingsvisie, waarin meer aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van het individu, over De Toekomst.

Skillsbox
De Boer is een ex-triatleet die binnenkwam als performance coach en dit seizoen verantwoordelijk was voor de planning, die met de individuele aanpak steeds complexer werd. Daarnaast coördineerde hij de testen voor de skillsbox, waarin de ontwikkeling van jeugdspelers bijgehouden wordt. Met Oudejans vertrekt de enige data-analist die actief was in de jeugdopleiding van Ajax.

Som was bezig aan zijn tweede seizoen als trainer bij de Amsterdamse club. Hij was als performance coach verantwoordelijk voor het geven van individuele looptraining aan spelers in de onder- en middenbouw. In 2006 werd Som Europees kampioen op de 800 meter. Na het vertrek van Som zijn er nog slechts drie performance coaches actief in de Ajax-opleiding. (Pieter Zwart)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.