De Boer heeft in Friesland geen verrassingen in petto

Ajax start met de verwachte basiself aan het uitduel met SC Heerenveen. Zoals trainer Frank de Boer al aankondigde beginnen Ricardo van Rhijn en Nicolai Boilesen in de startopstelling.

De Boer heeft in Friesland geen verrassingen in petto

Van Rhijn lost Ruben Ligeon weer af als rechtsback. Laatstgenoemde had hem in De Klassieker van zondag tegen Feyenoord (2-1 zege) nog vervangen. Daley Blind kampt met lichte liesklachten, waardoor De Boer voor de Deen kiest. Voor Boilesen is de basisplaats bijzonder. Door aanhoudend blessureleed was de laatste basisplaats voor hem bijna twee jaar geleden; op 8 september uit bij PSV (2-2). In dat duel viel hij met een hamstringblessure uit.

Verder had De Boer geen verrassingen in petto. Ook in Friesland is Lasse Schöne de vervanger van de nog steeds geblesseerde Siem de Jong. Hij moet nog vijf weken toekijken door een klaplong. Christian Poulsen is de controleur op het middenveld. De aftrap in Heerenveen is om 20.00 uur.

Bij de Friezen komen de Ajacieden een oude bekende tegen. Mitchell Dijks, momenteel door de Amsterdammers verhuurd, keert na een schorsing terug in de basis. Trainer Marco van Basten doet ook vanaf het begin een beroep op aanvaller Rajiv van la Parra.

Opstellingen
SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Otigba, Kruiswijk, Dijks; De Roon, Eikrem, Ziyech; Slagveer, Finnbogason, Van La Parra

Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Boilesen; Eriksen, Schöne, Poulsen; Bojan, Sigthórsson, Fischer

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen