De Boer: 'Gezien onze vorm zijn de winstkansen fifty-fifty'

Frank de Boer is benieuwd hoe Ajax zich woensdagavond gaat manifesteren in de beslissende groepswedstrijd van de Champions League. De trainer van de landskampioen ziet voldoende kansen tegen AC Milan.

De Boer: 'Gezien onze vorm zijn de winstkansen fifty-fifty'

'Normaal gesproken is Milan, zeker gezien het thuisvoordeel, de grote favoriet. Maar als ik kijk naar de vorm waarin wij nu zitten schat ik de kansen fifty-fifty', aldus de Boer tijdens de persconferentie. 'Wij zitten in een goede fase. Dat maakte de kans dat wij ons gaan plaatsen voor de volgende ronde alleen maar groter.'

'Maar Milan is natuurlijk een tegenstander van een ander formaat. Hun kracht ligt vooral in de omschakeling met spelers als Kaka en Mario Balotelli. Daar moeten wij attent op zijn. Wij moeten een goede dag hebben om Milan te verslaan', meent De Boer.

'De spelers moeten woensdag het maximale uit hun eigen kunnen halen. En misschien nog wel meer', legt de coach van de Amsterdammers uit. In San Siro moet Ajax winnen om zich als nummer twee van de groep te plaatsen voor de achtste finales. De achterstand op de Italiaanse topclub bedraagt een punt.

Ondanks het belang houdt De Boer zich vast aan de normale gang van zaken. 'Onze voorbereiding is zoals altijd hetzelfde', aldus De Boer, die erg benieuwd is hoe zijn spelers zullen omgaan met de druk. 'Dit soort wedstrijden maakt je als speler veel beter. Hier leren ze van. Of ze nu winnen of verliezen. Ervaringen die spelers opdoen op dit niveau, onder deze omstandigheden, zullen bijdragen aan hun ontwikkeling'.

Zelf speelde de coach in de jaren negentig veel van duels op dit niveau met Ajax. 'Die tijd is niet te vergelijken met nu. Toen hadden we ook veel ervaren spelers die bekend waren met dit niveau. Dat is nu niet zo.' Om door te stoten moeten de Amsterdammers scoren. Grote vraag is of Danny Hoesen of Bojan Krkic plaats gaat nemen in de punt van de aanval. 'De spelers weten de opstelling nog niet. Die horen ze morgen pas. We hebben achttien selectiespelers, die allemaal goed genoeg zijn. Dus ook Bojan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen