De Boer geeft Ligeon, Klaassen en Hoesen kans tegen ASWH

In navolging van doelman Mickey van der Hart geeft Ajax-trainer Frank de Boer in de KNVB-bekerwedstrijd tegen ASWH (aftrap om 18.45 uur) ook Ruben Ligeon, Davy Klaassen en Danny Hoesen een kans in de hoofdmacht.

De Boer geeft Ligeon, Klaassen en Hoesen kans tegen ASWH

Maandag werd al bekend dat niet reservedoelman Kenneth Vermeer maar de negentienjarige Van der Hart de honneurs onder de lat van Ajax waarneemt. De Boer houdt zijn eerste keus, sinds kort Jasper Cillessen, steevast aan de kant in het bekertoernooi. Net als Cillessen zit ook Vermeer niet bij de selectie. Hij kampt met een knieblessure.

Behalve Van der Hart zijn er ten opzichte van de doelpuntloze Eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk nog vier andere wijzigingen. Ruben Ligeon start als rechtsback in plaats van Lasse Schöne, Davy Klaassen (foto) vervangt op het middenveld Thulani Serero en Kolbeinn Sigthórsson maakt in de spits plaats voor Danny Hoesen.

Daley Blind verhuist bovendien weer naar zijn vertrouwde linksbackpositie. Tegen RKC kreeg hij op het middenveld nog de voorkeur boven Christian Poulsen, die nu weer als controleur begint. Nicolai Boilesen staat daardoor weer naast de basiself.

Opstelling Ajax: Van der Hart; Ligeon, Veltman, Denswil, Blind; De Jong, Poulsen, Klaassen; Andersen, Hoesen, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen