De Boer deelt standje uit aan Ajacieden en prijst Kamphuis

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer kan zich volledig vinden in de geste die arbiter Jochem Kamphuis zondag verleende aan SC Cambuur-aanvaller Daniël de Ridder. De coach van de Amsterdammers was daarbij niet te spreken over het gedrag van zijn eigen spelers.

De Boer deelt standje uit aan Ajacieden en prijst Kamphuis

Nog in de eerste helft beging De Ridder, die in het verleden ook uitkwam voor Ajax, een stommiteit. Met geel op zak plukte hij een te hoge pass zomaar met zijn hand uit de lucht. Hoewel de Ajacieden vroegen om een tweede gele kaart, spaarde Kamphuis de dader in het duel dat uiteindelijk met 3-0 werd gewonnen door Ajax.

'Als ik scheidsrechter was, had ik het ook zo gedaan', is De Boer op de website van Ajax lovend over de beslissing van Kamphuis, die in principe niet strookt met de regelgeving. 'Ik vond het een heel goede actie. Ik was ook niet blij met de reactie van mijn spelers. Ik begrijp best dat het volgens de reglementen een gele kaart is, maar hij haalt er geen counter uit of iets dergelijks. Dit was zoals je op de amateurvelden een bal tegenhoudt omdat je bang bent dat de bal in de sloot gaat belanden. Het was een impulsieve actie en ik kon zeker leven met een vermaning.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.