De Boer: 'De goals komen vanzelf weer bij Sigthórsson'

Lees meer over de jacht van Ajax op de derde landstitel op rij in Voetbal International nr. 9. De nieuwe editie ligt vanaf woensdag in de winkel. Klik hier voor de inhoud van het nieuwe nummer.

De Boer: 'De goals komen vanzelf weer bij Sigthórsson'

Frank de Boer maakt zich geen zorgen over de geringe productiviteit van zijn aanvallers. Het zijn de laatste weken verdedigers en middenvelders die Ajax aan doelpunten helpen. 'Moet je nagaan wat er gebeurt als onze aanvallers weer met scherp gaan schieten', zegt de trainer van de landskampioen.

Kolbeinn Sigthórsson staat droog sinds zijn rentree in de hoofdmacht, eind januari tijdens het bekerduel met Vitesse (0-4). 'Toen scoorde Kolbeinn meteen twee keer en ook in latere wedstrijden vond ik hem een sterke indruk maken', aldus De Boer.

'We moeten niet vergeten dat hij na zijn schouderblessure heel lang uit de roulatie is geweest. Dan kun je niet verwachten dat hij er iedere wedstrijd meteen drie in rost. We zijn tevreden over Kolbeinn en we blijven hem vertrouwen geven. Dan komen de goals bij hem vanzelf weer.'

Overigens liet De Boer dinsdag weten dat Sigthórsson woensdagavond (20.45 uur) niet in de basis start tijdens het thuisduel met AZ in de halve finales van de strijd om de KNVB-beker. (Simon Zwartkruis)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen