De Boer boos in de rust: 'We lieten het gewoon gebeuren'

Frank de Boer baalde van de instelling die zijn elftal in de eerste helft tegen Vitesse toonde. De Ajax-trainer zag zijn team pas na rust wakker worden.

In de eerste helft werd Ajax volledig overlopen door Vitesse en mochten de Amsterdammers van geluk spreken dat ze slechts met een 1-0 achterstand naar de kleedkamer gingen. Dat constateerde ook De Boer bij FOX Sports. 'Ik baal enorm van de eerste helft. Ik ben in de rust redelijk tekeer gegaan. We lieten het gewoon gebeuren. Het eerste doelpunt was daar een schoolvoorbeeld van. Drie spelers stonden daarbij te slapen. Dat was typerend voor hoe wij in de wedstrijd zaten. Dankzij doelman Jasper Cillessen leefden we halverwege nog.'

In de tweede helft leefde Ajax op en sleepte het dankzij een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson alsnog een punt uit het vuur, tot tevredenheid van De Boer. 'Gelukkig waren we wakker na rust. We hebben in de tweede helft gedomineerd en kansen gecreëerd. We hadden er met een beetje geluk drie kunnen maken, net als Vitesse voor rust. Beide teams hebben een helft gewonnen en 1-1 is een terechte uitslag. Bij Vitesse-uit is dat niet heel erg goed, maar wel redelijk gedaan.'

Belachelijk
Ricardo van Rhijn en Daley Blind zijn door een gele kaart geschorst voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag van volgende week. Over de schorsing van zijn rechtsback was De Boer woedend. 'Dat vond ik echt belachelijk. Volgens mij gaf Lucas Piazon hem een kopstoot. Dat hoorde ik de vierde official ook zeggen tegen scheidsrechter Björn Kuipers. Dus Kuipers werkte in de hand dat iemand theatraal gaat liggen. Het is toch normaal dat je reageert als je een kopstoot krijgt?'