De Boer: 'Ben niet zo huilerig over mislopen titel'

Reacties

De teleurstelling viel reuze mee bij Ajax-trainer Frank de Boer na afloop van de 3-2 overwinning op ADO Den Haag. Doordat Feyenoord niet in de fout ging op bezoek bij PSV zijn de Amsterdammers nog geen kampioen.

De Boer: 'Ben niet zo huilerig over mislopen titel'

'Ik ben er niet zo huilerig over, we hebben aan onze plicht voldaan. Hopelijk pakken we volgende week onze eerste prijs', aldus De Boer in gesprek met FOX Sports. Komende zondag wacht de bekerfinale tegen PEC Zwolle. En pas de week daarna kan Ajax de vierde titel op rij pakken op bezoek bij Heracles.

De Boer hield de verrichtingen van Feyenoord tijdens de wedstrijd niet in de gaten. 'Nee, in de rust hoorde ik pas dat het 1-0 voor Feyenoord stond en dat Joris Mathijsen had gescoord. Maar nogmaals: dit wisten wij van te voren. Feyenoord zou het PSV lastig maken en dat is ook gebeurd', zei De Boer.

De Boer was vooral tevreden met het resultaat na het gelijkspel van vorige week tegen Vitesse (1-1). 'Een punt uit twee wedstrijden zou Ajax-onwaardig zijn geweest. Gelukkig is dat niet het geval en hebben we alle kaarten in eigen handen', aldus De Boer, die zich na de bekerfinale tegen PEC volledig kan focussen op Heracles. 'Dan spelen wij de beste wedstrijden.'

Opluchting
In navolging van De Boer toonde ook gelegenheidsaanvoerder Christian Poulsen zich vooral tevreden met de overwinning. 'We merkten al aan de sfeer in het stadion dat Feyenoord op voorsprong stond. Maar goed, we hebben nog een punt nodig. Heracles uit is niet makkelijk, maar we moeten zorgen dat we klus afmaken.'

De Deen maakte tegen de Haagse formatie zijn eerste treffer in het shirt van Ajax. 'Een enorme opluchting en een fijn gevoel om voor Ajax te scoren', aldus Poulsen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.