David Luiz krijgt steun van zijn mama, Wenger snapt het niet

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

David Luiz krijgt steun van zijn mama, Wenger snapt het niet

'Ik zal altijd van je houden. Na goede wedstrijden en nog meer na slechte wedstrijden.'
• Na de gigantische berg aan leedvermaak die er over David Luiz heen kwam heeft zijn moeder het voor hem opgenomen. De Braziliaanse stuurde een steunbetuiging via Instagram de wereld in. Luiz werd woensdagavond tijdens het Champions League-duel met Barcelona door Luis Suarez tot twee keer toe door zijn benen gespeeld. PSG verloor het duel met 1-3.

• Een opvallend verhaal uit de Roemeense competitie. De Braziliaan Zé Maria werd gisteren ontslagen door Ceahlaul Piatra Neamt uit Roemenië wegens slechte resultaten. Vandaag werd de Braziliaanse ex-international echter weer aangenomen en stond hij weer gewoon op het trainingsveld.

'De twee grote bedrijven die bepalen hoe laat de aftrap is hadden dit beter moeten plannen. Ik ben verbaasd dat ze dit niet geanalyseerd hebben.'
Arsène Wenger begrijpt de planning van de Britse televisiezenders BBC en Sky Sports niet. Op de BBC zal zaterdag om 18.20 uur de halve finale van het FA Cup-toernooi tussen Reading en Arsenal live te zien zijn. Tien minuten later trappen Chelsea en Manchester United af; dit duel wordt uitgezonden door Sky Sports.

David Luiz werd woensdagavond in het duel met Barcelona (1-3) enorm voor gek gezet door Luis Suarez. De verdediger van Paris Saint-Germain werd twee keer door de benen gespeeld met twee doelpunten tot gevolg. Niet lang na de pijnlijke afgang van de Braziliaan verschenen al de eerste grappen op Twitter.

• De kans dat Juventus wederom kampioen wordt in de Serie A is dit seizoen zeer groot, maar op succes in de Champions League rekent bijna niemand. Mocht het toch zover komen voor de ploeg uit Turijn dan mag het team zich verheugen. Twee vrouwelijke pornosterren (Tera Patrick op de foto rechts en Vittoria Risi links) zullen naakt poseren als De Oude Dame het Europese bekertoernooi weet te winnen.

Jamie Carragher is tegenwoordig analyticus voor Sky Sports. Woensdagavond zag hij dan ook hoe Luis Suarez & co met 1-3 wonnen van Paris Saint-Germain. Na het duel gaf hij eerst een sneer richting de verdediging van de ploeg uit Parijs om vervolgens de Uruguyaan te vragen terug te keren naar Liverpool, waar ze nog samen hebben gespeeld. De wedstrijd waaraan Carragher refereert is de benefietwedstrijd die op Anfield werd gespeeld.

• Het grote nieuws van woensdagmiddag was dat Jürgen Klopp er mee stopt bij Borussia Dortmund. De trainer maakte dat bekend op een persconferentie. Groot nieuws, ook in Engeland, maar blijkbaar niet groot genoeg voor The Telegraph om hier een reporter op te zetten die daadwerkelijk Duits sprak of in ieder geval begreep. Dit leidde tot een hilarisch live-blog van Ben Bloom die veel te laat pas door kreeg dat de gehele persconferentie in het Duits was.

'Het zou me niet verrassen als hij nooit naar Engeland komt.'
• Over Klopp gesproken, dit denkt Paul Lambert. De Schot, die in februari werd ontslagen door Aston Villa en zelf actief was als speler bij Borussia Dortmund, verklaarde dit tegenover BBC Radio 5 Live over de Duitse oefenmeester. Hij kent Klopp sinds ze elkaar tegenkwamen op een trainingscursus in 2004. 'Hij heeft een goede naam opgebouwd en er zal veel vraag naar hem zijn vanuit diverse landen.'

• Niet alleen Nederland geniet van het heerlijke weer, ook in Londen is het goed toeven. Eden Hazard, Thibout Courtois, César Azpilicueta en Charly Musonda (talent van Chelsea) gingen gisteravond barbecueën. Waarschijnlijk gevolgd door een avondje Champions League kijken.

'We gaan proberen de titel te winnen. We hebben een sterk team en zoals het verleden uitwijst kunnen we ver komen.'
• Bij Iran denken niet veel mensen aan voetbal, laat staan beachsoccer. Toch gaat de Iraanse ploeg voor goud op het WK strandvoetbal van komende zomer in Portugal. De Braziliaanse bondscoach Marco Octavio ziet dan ook een goede kans voor het land om te winnen. Op het vorige WK in 2013 werd Iran uitgeschakeld in de kwartfinale door de latere wereldkampioen Rusland (6-5).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.