David blij met Magath: 'Bikkelhard, precies wat nodig is'

Reacties

Chris David beleefde een bijzonder bewogen seizoenslot. Met Fulham degradeerde de jonge Nederlander uit de Premier League, maar op de laatste speeldag bekroonde hij zijn competitiedebuut met een juweel van een doelpunt tegen Crystal Palace (2-2). Bovendien lonkt een terugkeer naar zijn oude club FC Twente.

David blij met Magath: 'Bikkelhard, precies wat nodig is'

Eind vorig jaar maakte David onder René Meulensteen zijn eerste minuten in het toernooi om de FA Cup. De in januari aangestelde Felix Magath gunde hem zijn entree in de Premier League. 'Daarmee kwam natuurlijk een droom uit. Dat ik direct een goal (zie filmpje onder, red.) maakte, gaf een enorme kick. Maar helaas waren we al gedegradeerd', aldus David, tevens international van Jong Oranje, tegen Voetbal International.

'We hebben een enorm pechjaar gehad', legt David uit. 'De kwaliteiten om in de Premier League te blijven hadden we zeker, maar het kwam er niet uit en de concurrenten bleven maar punten pakken. Ook raakten we in januari een klassespeler als Dimitar Berbatov kwijt. Kostas Mitroglou kwam als vervanger, maar hij is helaas alleen maar geblesseerd geweest.'

Bikkelhard
David voelt zich lekker bij de harde hand van Magath. 'Natuurlijk is hij streng en kan hij bikkelhard zijn, maar hij is precies het type dat we nodig hadden. Hij maakt je mentaal ontzettend sterk. Misschien kun je zeggen dat hij pas te laat is gekomen. Zelf voel ik me ook goed bij hem. Magath is veel met me bezig en heeft gezegd dat hij jonge jongens zoals ik volgend seizoen hard nodig heeft om direct weer naar de Premier League te promoveren. Want op dat niveau hoort deze club natuurlijk thuis.'

Volgend seizoen spelen The Cottagers voor het eerst sinds 2001 weer in het Championship. Of David dat gaat meemaken, is niet zeker. 'Het vertrouwen van Magath is een positief signaal, maar het belangrijkste is dat ik veel minuten ga maken volgend seizoen. Als dat bij Fulham gaat gebeuren, graag, maar anders moet ik verder kijken.' FC Twente, de club die hij in 2011 verliet voor de overstap naar Engeland, toonde al belangstelling.

FC Twente
'Er is contact geweest tussen de clubs, maar ik hoor het wel van mijn zaakwaarnemer als er wat uit komt', aldus de 21-jarige middenvelder, wiens contract doorloopt en in tegenstelling tot eerdere berichtgeving niet transfervrij weg mag. 'Ik houd alle opties open. Twente is een mooie club en ik ken de trainers (Alfred Schreuder en Michel Jansen, red.) heel goed en er wonen veel vrienden en familieleden in de regio.' (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.