'Dat van een Ajax-premie was een grap'

Een storm in een glas water. Dat is het bericht dat Excelsior nog in afwachting is van de premie die Ajax zou hebben toegezegd als het tegen AZ punten zou pakken op de slotdag van de competitie.

'Dat van een Ajax-premie was een grap'

Excelsior-aanvaller Robert Braber, aan wie BN/De Stem het nieuws zou hebben ontfutseld, is stomverbaasd over het artikel in die krant. 'Dat verhaal is helemaal uit zijn verband gerukt. Ik heb tegen die journalist van die krant alleen bij wijze van grap gezegd dat het leuk zou zijn als we een winstpremie van Ajax zouden krijgen', legt Braber uit in de nieuwe Voetbal International.

'En toen las ik in de krant tot mijn stomme verbazing een serieus bericht daarover. Ik vind het allemaal erg vervelend, want zo was het totaal niet bedoeld.' Van de zevenduizend euro Amsterdamse bonus is dan ook geen sprake. 'Ik heb het niet eens over bedragen gehad.'

Excelsior zorgde er met de 3-2 overwinning voor dat de gedoodverfde favoriet AZ naast de landstitel greep. Ajax won wel van Willem II maar bleek één doelpunt tekort te komen om PSV achter zich te houden.

Bekijk hier al onze video's