Dapper Excelsior buigt voor tandem Karsdorp-Kramer

Reacties

Excelsior heeft knap weerstand geboden aan Feyenoord, dat dankzij aangever Rick Karsdorp en afmaker Michiel Kramer toch aan het langste eind trok: 2-4.

Dapper Excelsior buigt voor tandem Karsdorp-Kramer

Dat Excelsior het traditioneel gezien lastig heeft tegen Feyenoord, blijkt uit het feit dat de Kralingers altijd een tegentreffer incasseerden als de grote broer in de Eredivisie op bezoek kwam. Dit keer ging het al in de tweede minuut mis voor de thuisploeg. Tom Muyters kon een inzet van Simon Gustafson nog keren, maar de Belgische goalie was kansloos toen Dirk Kuijt de rebound vallend binnenkopte. De Katwijker maakte alweer zijn elfde doelpunt van dit seizoen en evenaarde zo Luuk de Jong als Eredivisie-topscorer.

Door de bliksemstart leek Feyenoord de basis te leggen voor een simpele zege, maar het moedige Excelsior liet zich niet kisten. Na een half uur raakte Tom van Weert de paal na een voorzet van Bas Kuipers en twee minuten later greep Rick Karsdorp op het allerlaatste moment in om een doelpunt van Bradley Kuwas te voorkomen. De buitenspeler van Excelsior was doelman Kenneth Vermeer al voorbij, maar werd dus nog gestuit door Karsdorp.

Michiel Kramer juicht na zijn eerste goal. Voor het eerst maakt hij een hattrick in een competitiewedstrijd namens Feyenoord.
Michiel Kramer juicht na zijn eerste goal. Voor het eerst maakt hij een hattrick in een competitiewedstrijd namens Feyenoord.

De rechtsback toonde vervolgens ook aan de andere kant zijn waarde. Een hard schot van Karsdorp werd namelijk geschampt door Michiel Kramer, waardoor de marge voor Feyenoord verdubbeld werd. Lang kon de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst daar niet van genieten, want nog voor rust maakte Daryl van Mieghem  de aansluitingstreffer. Hij tikte binnen na voorbereidend werk van Jeff Stans.

Na de hervatting bleef Excelsior aanvankelijk aandringen. Vermeer keerde in de vijftigste minuut eerst een afstandsknal van Kuwas en vervolgens een schot van centrumaanvaller Van Weert. Feyenoord profiteerde in de 55ste minuut optimaal van deze missers. Kramer kopte al vallend binnen na een perfecte bal van Karsdorp, die met zijn zesde beslissende voorzet Edouard Duplan evenaarde als assistkoning in de Eredivisie.

Kramer kreeg in de 71ste minuut zijn hattrick op een presenteerblaadje aangeboden door Adil Auassar, die de Feyenoord-spits met een foute terugspeelpass lanceerde. Het was voor Kramer een koud kunstje om het in een direct gevecht met Muyters af te maken. Van Weert deed vier minuten voor tijd nog wat terug door de eindstand op 4-2 te bepalen. Bilal Basaçikoglu hoopte in de extra tijd ook zijn doelpuntje mee te pikken, maar zijn inzet strandde op de kruising.

Met de overwinning zet nummer twee Feyenoord koploper Ajax onder druk. De Amsterdammers hebben eveneens 32 punten, maar komen zondag nog in actie tegen PEC Zwolle. Excelsior blijft in de middenmoot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.