Danny Blind maakt rondgang langs topclubs

Reacties

Bondscoach Danny Blind gaat komende winter op bezoek bij Ajax, Feyenoord en PSV voor gesprekken met de trainers en technisch directeuren van die clubs.

Danny Blind maakt rondgang langs topclubs

Het doel van de rondgang is tweeledig. Half mei, na het eind van de competitie in Nederland, staat een trainingskamp van Oranje gepland. Blind wil met de hofleveranciers van het Nederlands elftal alvast overleggen over de beschikbaarheid en belastbaarheid van spelers in die periode. 'En het is sowieso goed om met de technische mensen van de topclubs te praten over de ontwikkeling van hun Oranje-internationals', aldus Blind. 'Dus dat zal ook uitgebreid aan bod komen.'

De KNVB is overspoeld met aanvragen van EK-deelnemers voor het spelen van oefeninterlands in het voorjaar. Het Nederlands elftal, dat zelf niet is geplaatst voor het eindtoernooi in Frankrijk, zal drie en mogelijk zelfs vier vriendschappelijke uitwedstrijden afwerken. 'We gaan die duels benaderen alsof het kwalificatiewedstrijden zijn', zegt Blind. Dinsdag kwam al naar buiten dat Ierland een van die tegenstanders zal zijn.

Afmelden
'Het is in ons aller belang dat we met de sterkst mogelijke ploeg voor de dag komen. Dat geldt trouwens niet alleen voor het Nederlands elftal. Het gebeurt te vaak dat bij de nationale jeugdteams spelers zich afmelden. Dat kán niet. Punt. Bij het grote Oranje hebben we daar geen last van, maar het moet bij de jeugdploegen geen tendens worden. Dus is het belangrijk dat we ook dáárover met de clubs gaan praten.'

De eerstvolgende vriendschappelijke interlands van Oranje zijn op 25 maart thuis tegen Frankrijk en vier dagen later uit tegen Engeland. Op 6 september start de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 met het bezoek aan Zweden. De overige plaatsingswedstrijden in 2016 zijn thuis tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober) en uit tegen Luxemburg (13 november). Het duel met de Ieren werd ingepland voor 27 mei.

In het extra dikke kerstnummer van Voetbal International staat een uitgebreid interview met Danny Blind, die terugblikt op de mislukte EK-kwalificatiecampagne en af wil van de discussie over de Hollands school.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.