Dani Alves: 'FIFA richt zich te weinig op racisme'

Reacties

Dani Alves vindt dat er bij de FIFA en in Spanje best harder opgetreden mag worden tegen racisme. De vleugelverdediger van Barcelona werd zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Villarreal (2-3) bekogeld met een banaan.

Dani Alves: 'FIFA richt zich te weinig op racisme'

De Braziliaan loste de discriminerende actie van de zogenaamde supporter sympathiek op door een hap van de banaan te nemen en het stuk fruit vervolgens weg te gooien. Dat wil niet zeggen dat daarmee de kous af is. 'Als het aan mij zou liggen, dan zou ik een foto van die banaangooier op internet zetten, zodat hij herkend wordt en zich gaat schamen voor zijn actie', zei hij tegen de Braziliaanse zender Radio Globo.

Daarbij hield de 72-voudig international niet. 'In Spanje is er racisme tegen buitenlanders. Maar ze verkopen zich als 'groot land', terwijl het in bepaalde opzichten behoorlijk achterloopt.' Ook voor de FIFA heeft hij een advies. 'De Wereldvoetbalbond moet zich meer concentreren op serieuze zaken, in plaats van La Masia', zo verwijst hij naar het inmiddels weer opgeschorte transferverbod van Barcelona, wegens het aantrekken van te jonge spelers.

Dani Alves' actie kreeg veel aandacht en bijval van de voetbalwereld. 'Dat had ik niet verwacht en ben er door verrast. Mijn actie voerde ik uit zonder na te denken. De wereld evalueert en wij evalueren mee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.