Dallinga beleeft bijzondere middag: misser, goal en vals alarm

Thijs Dallinga heeft een bijzondere middag achter de rug met Toulouse. De Nederlander miste een penalty, scoorde alsnog, maar verloor thuis van Le Havre. De wedstrijd werd bovendien nog opgeschrikt door een vals alarm in het stadion.

Toulouse
Toulouse
1 - 2
Le Havre
Le Havre

Toulouse speelde een moeizame wedstrijd tegen de kampioen van het afgelopen Ligue 2-seizoen, maar kreeg kort voor rust wel een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Stijn Spierings werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, zijn landgenoot Dallinga ging achter de bal staan, maar schoot hopeloos over (zie beelden onderaan).

In de tweede helft maakte de voormalig spits van onder meer Excelsior zijn fout helemaal goed toen hij op aangeven van Cristian Cásseres de 1-0 binnentikte. Kort na de openingstreffer werd het publiek in Toulouse opgeschrikt door een alarm. Er werd omgeroepen dat iedereen zo snel mogelijk het stadion moest verlaten, maar het bleek gelukkig te gaan om een vergissing.

De thuisploeg leek toch van slag geraakt door het moment, want Toulouse verloor in korte tijd de controle over de wedstrijd. Tien minuten voor tijd zorgde spits Mohamed Bayo voor de gelijkmaker. Het was de eerste goal voor Le Havre na vier wedstrijden van droogte.

In de extra tijd was het feest voor de bezoekers helemaal compleet. Bayo kreeg de bal ietwat gelukkig voor zijn voeten, twijfelde geen moment en schoot kiezelhard raak. Le Havre stijgt door de overwinning verrassend naar de zevende plaats in Frankrijk. Toulouse staat slechts veertiende.