Dader Ibarra wacht straf, slachtoffer Depay naar ziekenhuis

Reacties

Memphis Depay is na afloop van het duel met Vitesse naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De PSV-aanvaller (foto) was het slachtoffer van een ongeoorloofde actie van Renato Ibarra.

Dader Ibarra wacht straf, slachtoffer Depay naar ziekenhuis

Bij een bezoek aan het Sint Anna-ziekenhuis in Geldrop werden aanvullende foto's genomen. De vrees bestond dat de aanvaller een gebroken oogkas had overgehouden aan de ontmoeting in het Gelredome. Na 69 minuten moest de PSV'er naar de kant met een gezwollen gezicht, het resultaat van een actie van Ibrarra.

Maar er is sprake van een een barstje in de oogkas. Die uitkomst betekent dat er geen operatie noodzakelijk is. In de loop van de week wordt duidelijk hoe het hersteltraject gaat verlopen.

Aanklager
Voor scheidsrechter Kevin Blom was het na het zien van de beelden een uitgemaakte zaak. 'Daar kan ik heel duidelijk over zijn', zei de arbiter na afloop van het duel (1-2). 'Ibarra heeft maar één doel en dat is zijn tegenstander raken. Dit is een duidelijke rode kaart, daar hoeven we niet moeilijk over te doen.'

Blom beperkte zich tijdens de wedstrijd tot een vrije trap, maar weet zeker dat het daar niet bij zal blijven. 'Dit wordt voorgelegd aan de tuchtcommissie. Ik zal mijn verslag uitbrengen, maar ik kan er verder niet op vooruitlopen.' Hoogstwaarschijnlijk zal er dus nog een schorsing komen voor Ibarra.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.