Cziommer: 'Als mens en als speler gevormd door Rutten'

Simon Cziommer debuteerde donderdagavond in het oefenduel met Wilhelmina '08 (1-6 winst) in het geel-zwarte tenue van Vitesse. De middenvelder, die sinds woensdag in Arnhem zijn conditie op peil houdt, was na afloop blij speelminuten te hebben gemaakt.

Cziommer: 'Als mens en als speler gevormd door Rutten'

'Ik heb woensdag voor het eerst met de groep getraind. Daarvoor had ik alleen voor mijzelf getraind. Ik ben goed opgevangen en Vitesse heeft een leuke groep spelers. Of dit mijn enige wedstrijd is geweest? Het belangrijkste voor mij is dat ik fit blijf', aldus Cziommer op de Vitesse-website.

De Duitse middenvelder is bij Vitesse herenigd met zijn voormalige trainer Fred Rutten. Zij werkten aan het begin van deze eeuw ook al samen bij FC Twente, waar Cziommer zijn professionele loopbaan begon.

'Dat ik deze kans bij Vitesse krijg, vind ik erg mooi. Ik ken Fred en via hem is dit allemaal gelopen. Hij heeft mij grotendeels gevormd als speler, maar ook als persoon. Op het moment dat ik in de weg loop, zal ik een stap terugdoen. Tot die tijd blijf ik nog lekker even meetrainen.'

Cziommer kwam na zijn dienstverband bij FC Twente uit voor achtereenvolgens Schalke 04, Roda JC Kerkrade, AZ en FC Utrecht. De afgelopen drie seizoenen stond hij onder contract bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's