Cyriel Dessers, de koning van de play-offs

Reacties

Met zeven goals in vier duels is Cyriel Dessers de onbetwiste koning van de play-offs. Drie keer scoorde hij tegen FC Volendam en vier maal tegen NEC. De spits van NAC Breda verkeerde in de vorm van zijn leven. Onze Speler van de Week gaat in de Eredvisie spelen, alleen waar is de vraag.

Cyriel Dessers, de koning van de play-offs

De zekerheid dat het met NAC ging gebeuren had hij lange tijd niet en de interesse van andere clubs was al op gang gekomen. Of Dessers na deze explosie in de play-offs plotseling NAC trouw blijft is de grote vraag. FC Utrecht ziet in hem de opvolger van Sébastien Haller, die naar Eintracht Frankfurt vertrekt.

Dessers vierde zondag zijn feest na het behalen van de promotie en liep vanzelfsprekend niet vooruit op zijn eigen promotie. De Belg heeft alles in zich om te slagen in de Eredivisie. Zijn doelgerichtheid is groot, zijn gevoel voor de juiste plek ook. Soms lijkt hij afwezig, staat hij te simpel buitenspel of lijkt hij niet mee te doen aan het spel. Het zijn de kenmerken van een pure spits die leeft om goals te maken.

In Breda kreeg Dessers de kans zich te ontplooien. Trainer Marinus Dijkhuizen voorspelde hem al een mooie toekomst. Vreemd genoeg moesten Dessers en de in januari aangestelde trainer Stijn Vreven aan elkaar wennen. Hij moest zelfs even op de bank plaatsnemen. Of het hem getergd heeft of dat hij de rust juist even nodig had; we zullen het nooit weten. Feit is dat Dessers NAC Breda naar de Eredivisie heeft teruggebracht. En of hij nu weggaat of niet, dat standbeeld in Breda heeft hij dubbel en dwars verdiend.

In het Elftal van de Week is er plaats voor liefst zeven spelers van het gepromoveerde NAC Breda.
In het Elftal van de Week is er plaats voor liefst zeven spelers van het gepromoveerde NAC Breda.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen NEC en NAC.

Dessers schiet NAC ten koste van NEC naar de Eredivisie

VI sprak met Cyriel Dessers na zijn hoofdrol bij de beslissende zege op NEC.

NAC-held Dessers: 'Dit is het mooiste moment van mijn leven'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.