Cypriotisch voetbal in chaos na aanslag op auto arbiter

Reacties

Het is onzeker of er komend weekeinde wordt gevoetbald op Cyprus. Afgelopen nacht ontplofte een bom onder de auto van internationaal scheidsrechter Leontios Trattos.

Cypriotisch voetbal in chaos na aanslag op auto arbiter

De Cypriotische voetbalbond overweegt het programma in de hoogste afdeling te schrappen, weet Ton Caanen. De Limburger is trainer van Aris Limassol. Volgens hem is een link tussen voetbal en de bomaanslag zeer waarschijnlijk. ‘Dat vermoeden leeft hier wel op Cyprus’, bericht Caanen vanaf het Zuid-Europese eiland aan Voetbal International.

'Deze scheidsrechter kwam  recent nog in opspraak rondom de beladen derby van Limassol, tussen AEL en APOEL.  Die laatste ploeg won met 1-0 en er was veel te doen over de arbitrale beslissingen. Sowieso is er veel onvrede over de scheidsrechters op Cyprus. Voetbal is hier politiek, tijdens veel wedstrijden word je gewoon voor de gek gehouden waar je bij staat. Grote ploegen worden vaak bevoordeeld, vooral APOEL', vervolgt Caanen.

'Ik heb meegemaakt dat we zelfs duizend procent strafschoppen niet toebedeeld kregen. De emoties zijn groot op Cyprus, veel mensen in het voetbal zijn heetgebakerd. Zeker nu het economisch ook allemaal tegenzit. Tijdens wedstrijden gaat het er vaak heftig aan toe, er ontploffen wekelijks bommetjes op het veld. Maar zo'n bomaanslag is natuurlijk weer een stap verder. Dat is gewoon in- en intriest.'

Volgens Caanen overwegen de scheidsrechters in Cyprus in staking te gaan na het incident van afgelopen nacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.