Curaçao schrijft historie met plaatsing voor Gold Cup

Reacties

Curaçao gaat volgend jaar voor het eerst naar de Gold Cup. Door de zeges op Antigua en Barbuda (3-0) en Puerto Rico (2-4 na extra tijd) plaatste de ploeg van bondscoach Remko Bicentini zich voor de Caribbean Cup en automatisch ook voor de Gold Cup.

Curaçao schrijft historie met plaatsing voor Gold Cup

Zo zorgt het ambitieuze plan van de Curaçaose voetbalbond toch voor succes. Door het oproepen van meerdere Eredivisie-spelers moest het eiland, toen nog onder leiding van Patrick Kluivert, plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland afdwingen. Dat mislukte, maar met de historische kwalificatie voor het Noord-Amerikaanse toernooi om de Gold Cup in de Verenigde Staten kan Curaçao toch juichen. Door de twee overwinningen eindigde Curaçao bovenaan in Groep 3.

Gemakkelijk ging het in de nacht van dinsdag op woensdag niet tegen Puerto Rico, dat in de eerste helft door twee treffers van Héctor Ramos op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Na rust zorgden Rangelo Janga en Leandro Bacuna ervoor dat het verlenging werd. Felitciano Zschusschen en Bacuna bepaalden de eindstand in de extra tijd op 2-4.

De basisopstelling tegen Puerto Rico bestond uit Eloy Room (Vitesse), Shanon Carmelia (IJsselmeervogels), Quentin Jakoba (Kozakken Boys), Leandro Bacuna (Aston Villa), Ayrton Statie (FC Oss), Dustley Mulder (geen club), Gevaro Nepomuceno (Maritimo), Gino van Kessel (Slavia Praag), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles), Kemy Agustien (FC Dordrecht) en Rangelo Janga (AS Trencin). Om zich te plaatsen voor de Caribbean Cup en de Gold Cup moest Curaçao drie groepsfases doorstaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.