Cupfighter Sunderland naar kwartfinale FA Cup

Sunderland plaatste zich zaterdagmiddag door een 1-0 overwinning op Southampton voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. Daarmee versterkt de club uit Noord-Oost Engeland zijn status van cupfighter, want Sunderland verzekerde zich ook al van een plek in de finale van het League Cup-toernooi.

Het verdedigingscentrum van Southampton werd volledig gevormd door twee oude bekenden uit Nederland, want manager Mauricio Pocchetino had basisplaatsen ingeruimd voor Jos Hooiveld en Maya Yoshida (ex-VVV-Venlo). Sunderland begon met een alles-of-niets-mentaliteit aan het duel. Manager Gustavo Poyet sprak van tevoren namelijk uit dat hij het bekerduel liever wilde verliezen dan gelijkspelen, omdat hij niet nog een replay toegevoegd wilde zien worden aan het toch al zo drukke speelschema van zijn elftal.

Hij zag zijn wens vervuld worden, want Sunderland kwam vijf minuten na rust op prachtige wijze op voorsprong. Craig Gardner haalde vanaf twintig meter keihard uit en zijn schot trof via de onderkant van de lat doel. The Black Cats gaven die voorsprong niet meer uit handen, mede dankzij een enorme blunder van Southampton-spits Rickie Lambert, die het presteerde om de bal vanaf twee meter voor een leeg doel over te schieten.